lifestyle
0

Teksaški grad ponuđen na prodaju

FENA
Bobby Cave, vlasnik teksaškog grada nazvanog Albert, odlučio je ove godine da ga proda. Potom mu je prijatelj spomenuo aukciju na eBayu i sada klikom na miš - i s najmanje 2,5 miliona dolara - Albert može biti vaš.

Nakon što je uložio stotine hiljada dolara da očisti i obnovi grad površine 13 jutara na oko 80 km sjeverno od San Antonija, Cave kaže kako je spreman povući naredni potez.

"To je koncept. To je unikat", izjavio je Cave (47), agent za nekretnine. "To je više nalik na umjetničko djelo nego na nekretninu. To je razlog zašto nam je eBay zvučao tako dobro. To je domišljato", kazao je on, javio je AP.

Eric Meissner, Caveov prijatelj i kolega u agenciji za nekretnine, izjavio je da se Albert kvalificira kao grad, ili je barem bio grad jer je nekada imao poštanski ured. Albert potiče iz 1800-ih i sada nije naveden u listi gradova.

"Postoji znak na cesti s njegovim imenom. To je indikativno.Grad nije nestao samo zato što je poštanski ured nestao", izjavio je Meissner.

Niko ne živi trajno u gradu, ali je taverna koju je Cave stvorio od stare prodavnice otvorena vikendom. Tu također postoje "najčišći toaleti u Teksasu", koje je izgradio Cave i 85 godina stara plesna dvorana, parking za traktore i kuća s tri spavaće sobe.

Aukcija na eBayu zatvara se 23. novembra. U srijedu je, oko sedmicu dana nakon otvaranja ponude, ponuda iznosila 300.000 dolara. To je ipak znatno manje od Caveove "rezervne cijene" od 2,5 miliona dolara, najmanje cifre za nekretninu.

Hani Durzy, glasnogovornik eBaya, izjavio je da je nuđenje kompletnog grada na aukciji veoma neuobičajeno. "Uvijek nam se dopadne kada se ovakve stvari pojave na siteu jer su zabavne. Želimo im sreću", kazao je Durzy.

Bridgeville u sjevernoj Kaliforniji prvi je grad ikada stavljen na aukciju na eBayu. Grad od 83 jutra zemlje prodan je dva puta u 2002. godini i ponovo u prošloj godini.