{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Taurus World Stunt Award

S
Sarajevo-x.com
29.9.2005. u 13:31
0
0
Taurus World Stunt Award
0
Taurus World Stunt Award
Hollywood i California protekli vikend su bili domaćini još jedne atraktivne dodjele nagrada – Taurus. Taurus World Award je dodjela nagrada za najbolje kaskadere.
Upravo kaskaderi su ti koji hollywoodska ostvarenja sa fenomenalnim i opasnim akcionim scenama čine mogućim i pomažu filmskim zvijezdama da postanu još veći u očima gledalaca. Taurus Award je način da ovi hrabri ljudi ili kako ih nazivaju skriveni stubovi Hollywooda postanu poznati javnosti i dobiju priznanje za svoja hrabra ostvarenja.


Ovogodišnja dodjela nagrada je ponovo bila fenomenalna sa fantastičnim stunt showom. Veliku pažnju su izazvali Quentin Tarantino, Sylvester Stallone i Vic Armstrong koji su ove godine dobili nagrade časti za svoj doprinos svjetskoj akcionoj filmskoj sceni.

Marty Murray kaskader iz desetine filmova (Paparazzi, Domino, Pirates of the Caribbean, Spiderman II ...) koji je 2004. godine zadobio povrede noge snimajući jednu reklamu, ove godine dobio je finansijsku podršku fondacije koju je osnovao vlasnik Red Bull firme Dietrich Mateschitz i idejni tvorac i pokretač Taurus Awarda. Ova fondacija svake godine dodjeli finansijsku nagradu za jednog od kaskadera koji je povrijeđen na snimanju. Marty je prošle godine imao 3 nominacije za Taurus, a ove godine se oporavlja i uskoro se očekuje njegov povratak na skriveno platno Hollywooda.


Pobjednici Taurus World Stunt Award 2005 su:

Best Fight : Kill Bill 2 Monica Staggs, Zoe Bell
Best Fire: The Punisher Mark Chadwick
Best High Work: Starsky & Hutch Greg Fitzpatrick
Best Vehicle: Bourne Supremacy Martin Ivanov, Darrin Prescott, Chris O’Hara, Scott Rogers, Victor Ivanov, Kevin Scott, Graham Kelly
Best Overall Stunt by a Stunt Woman: Kill Bill 2 Monica Staggs and Zoe Bell
Best Overall Stunt by a Stunt Man: Spiderman 2 Chris Daniels, Michael Huggins
Specialty Stunt: Taxi Debbie Evans, Jill Brown, Christine Baur, Henry Kingi, Gil Combs, Tony Penillo, Spencer Sano, Corey Eubanks
Coordinator/2nd Unit Director: Bourne Supremacy Dan Bradley
Honorary Awards:
Action Movie Director: Quentin Tarantino
Action Movie Star: Sylvester Stallone
Lifetime Achievement Award: Vic Armstrong

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: