{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Supružnici umrli u razmaku od 15 sati nakon 70 godina braka

21.4.2014. u 16:50
17
27
Supružnici umrli u razmaku od 15 sati nakon 70 godina braka
17
Supružnici umrli u razmaku od 15 sati nakon 70 godina braka
Helen i Kenneth Felumlee (Foto: AP)
Helen i Keneth Felumlee su par koji se svakoga jutra držao za ruke tokom doručka. Bili su 70 godina u braku i umrli su u razmaku od samo 15 sati. Helen iz Nashporta umrla je u 92. godini 12. aprila, a njen muž, 91-godišnji Keneth umro je narednog jutra.
Imali su osmero djece i svi kažu da su im mama i tata bili nerazdvojni još od tinejdžerskih dana, kada su dijelili mali krevet na raspustu samo da ne provedu jednu noć odvojeno.

"Ostali su ludo zaljubljeni do samoga kraja, čak su i doručkovali zagrljeni ili sklopljenih ruku. Znali smo da čim jedno ode, da će otići i drugo", rekla je njihova kćerka Linda Cody.

"Pored kreveta našeg oca smo pjevali njegove najdraže himne, čitali njegove omiljene spise i molili se s njim. Bila je to oproštajna zabava i znali smo da uživa", rekao je njihov sin Dick za AP.

Nakon nekoliko godina veze su pobjegli u Newport iz Cincinnatija, preko rijeke Ohio, 22. februara 1944. godine. Kako mu je nedostajalo dva dana do njegovog 21. rođendana, Kenneth (poznat i kao Kenny) je bio premlad za ženidbu prema zakonima države Ohio.

"On nije mogao čekati", rekao je sin Jim.

Kenneth je radio na željeznici kao otpremnik vozova i mehaničar prije nego je postao poštar u Nashportu. Radio je i kao učitelj u nedjeljnoj školi u istom gradu.

Helen je bila domaćica, i ne samo da je kuhala i brinula se za svoju porodicu, nego se brinula i za ostale porodice u tom dijelu grada. I ona je predavala u nedjeljnoj školi, ali je bila poznatija po svojim čestitkama i slanju rođendanskih čestitiki svima u društvu sa posebnom porukom.

Kada se Kenneth penzionisao 1983. godine i kada su djeca počela napuštati kuću, njih dvoje su počeli istraživati svoju ljubav. Posjetili su preko 50 država putujući autobusom.

"On nije želio letjeti jer tako nije mogao ništa vidjeti i upoznati", rekao je kaže Jim Felumlee.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: