Lokacije u Mostaru
11

Sunčana strana FBiH: Za vikend rekreativna utrka 5K - S ulice u prirodu

FENA
Rekreativna utrka 5K – S ulice u prirodu (From the street to the nature) koja će se održati ovog vikenda u Mostaru, posljednji je ovogodišnji program uspješnog projekta Sunčana strana Federacije BiH, saopćili su organizatori.

Tako će turisti i građani, seniori, ali i oni najmlađi, vikend moći iskoristiti za fizičku aktivnost na najljepšim prirodnim lokacijama grada.

Start obje utrke, prve u 13 sati za odrasle i druge u 14 sati za najmlađe uzraste je u nedjelju, 18. studenoga, kod igrališta (betonski teren) na Trim stazi.

Organizatori napominju da su prijave obvezne i da se trebaju poslati e-mail adresu [email protected] do petka, 16. studenoga, do 16 sati.

Za najuspješnije sudionike utrke osigurane su i nagrade, i to za prvo mjesto tablet, drugo poklon paket Eroneta, a treće poklon paket Oriflamea.

Za djecu, odnosno za tri najuspješnija natjecatelja, bit će uručeni pehari i slatki paketi.

Program realizira Udruga Univerzalna sportska škola Sport talent, u suradnji s Agencijom PRimera, a u sklopu projekta SSFBiH, kojeg sufinancira Federalno ministarstvo okoliša i turizma.

Podsjećamo, tijekom listopada ove godine, u sklopu projekta za razvoj turizma Sunčana strana Federacije BiH, priređen je niz zanimljivih zabavno-edukativnih sadržaja za turiste. Sve je započelo Dječjom smotrom folklora kulturno-umjetničkih društava, koja je izazvala veliko zanimanje turista za tradicionalne plesove i nošnje mladih članova ovih društava.

Jedan od najtrofejnijih klubova u BiH, Plesni studio MoStars turistima i građanima Mostara priredio je koncert svojih najboljih koreografija, dok su mostarske mažoretkinje oduševile turiste, a u njihovom atraktivnom mimohodu uživali su i brojni prolaznici mostarskih ulica.

Književni festival Poligon ugostio je njemačke pisce i pjesnike, koji su prvi put boravili u BiH gdje su predstavili hamburški časopis TAU te radili na promociji Mostara kod gostiju iz Njemačke.

Pojedini turisti iz Mostara su, kao sudionici radionica uličnog slikanja, odnijeli i portret na dar. A drugi su sa sobom imali prigodu ponijeti fotografije Mostara, nastale tijekom natječaja Sunčana strana Mostara. Ovaj program imao je i humanitarni značaj. Osim što su fotografije Mostara dijeljene putem društvenih mreža diljem svijeta, prihod prikupljen s izložbe amaterskih fotografija i bookova profesionalnog fotografa darovan je Udruzi Down sindrom.

"Sunčana strana FBiH" svim ovim besplatnim sadržajima za turiste, zasigurno je obogatila turističku ponudu Grada na Neretvi, a posjetiteljima pružila kvalitetniji boravak u Mostaru.