I boja je važna
19

Stručnjaci savjetuju kako da izaberete muški novčanik

E. Sk.
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Muškarci kupuju novčanike iz različitih razloga. Jedan od najčešćih je to što žele imati nešto što im pomaže da uredno slože novac, kao i kartice.

Prije nekoliko decenija u novčanicima uopće niste imali pretinac za kartice, što danas nije slučaj, jer nema novčanika koji danas ne sadrži pretince. Međutim, naše se potrebe mijenjaju u skladu s tim kako se razvijaju tehnologija i moda.

Ne biste trebali koristiti istu vrstu novčanika koje koristite već godinama. Vaš novčanik više nije samo za držanje kartica i novca, već je i dio vašeg stila. Zbog toga, savjetuju stručnjaci, vaš novčanik treba da bude dobar i funkcionalan, a vi uz njega treba da izgledate uredno, moderno, privlačno i ugodno.

Izbjegavajte prevelike novčanike

Kada je riječ o izboru pravog novčanika, veličina je bitna. Prošlo je vrijeme kada muškarci koriste novčanik koji izgleda kao da izlazi iz stražnjeg džepa. U današnje vrijeme jedan od načina upoznavanja čovjeka koji zna kako da se brine o sebi jeste upravo prema vrsti novčanika koji koristi.

Izaberite uredan novčanik

Uvijek dajte prioritet čistom novčaniku. Zbog toga stručnjaci uvijek preporučuju da birate minimalistički oblikovane novčanike. Ako izaberete novčanik koji izgleda prljavo i staro, ljudi će misliti da imate smiješan stil.

Birajte boju koja odgovara vašem životnom stilu

Svi imamo svoje omiljene boje. Novčanice se isporučuju u raznim bojama. Ipak, dvije najčešće boje novčanika su crna i braon. Možete pronaći i druge boje na tržištu. Kada kupujete novčanik, fokusirajte se na izbor boje koja zadovoljava vaše želje. Na kraju krajeva, to je vaš novčanik. Izaberite nešto što će vas dugo veseliti.

Razmislite o kvalitetu vašeg novčanika

Vaš novčanik treba da bude dugotrajna investicija. Kad god odlučite da vam treba novi novčanik, ne smijete ponavljati grešku koju ste napravili posljednji put fokusirajući se previše na cijenu. Ako izaberete novčanik koji košta 30 ili čak 50 dolara, velike su šanse da on neće dugo trajati.

Dobar i kvalitetan novčanik obično se kreće u rasponu od 250 do 300 dolara. To biste trebali imati na umu sljedeći put kada budete kupovali novčanik. Naravno, visoka cijena ne znači automatski i kvalitet. To znači da prije ulaganja u bilo koji novčanik trebate sve dobro provjeriti, bez obzira na cijenu.

Provjerite pretince u novčaniku

Jeste li tip koji voli imati puno kartica sa sobom? Svakako morate provjeriti pretinac bilo kojeg novčanika koji želite kupiti kako biste bili sigurni da je pravi za vas. Postoje dvostruki novčanici za nekoliko kartica i naravno, trostruki novčanici koji mogu sadržavati puno kartica. Također, postoje čak i novčanici dizajnirani da sadrže vaše memorijske i SIM kartice. Ova vrsta novčanika obično je popularna među ljudima koji se dobro razumiju u tehnologiju.

Razmislite o novčaniku sa RFID tehnologijom

Nalazimo se u svijetu u kojem tehnologija mijenja sve. Tehnologija nam je omogućila da poboljšamo životni standard. Ali također je pružila priliku lopovima da prikupe informacije. Ako imate naviku stavljati novčanik sa svim kreditnim karticama u stražnji džep, postoji velika šansa da postanete žrtva lopova koji koriste RFID skener za prikupljanje podataka o vašoj kreditnoj kartici.

Eksperimentirajte s različitim novčanicima

Na koncu, nemojte izabrati prvi novčanik na koji naiđete. Napravite temeljita istraživanja. U međuvremenu, nemojte se bojati da eksperimentirate s različitim novčanicima kako biste pronašli onaj koji vam savršeno odgovara.