Odlična zabava
43

Stotine mališana dočekalo Novu godinu na Ledenoj čaroliji u Sarajevu

Klix.ba
Uz koncert Latifa Močevića i Mravka Travka, te super zabavu za koju se pobrinulo JP Elektroprivreda BiH, stotine mališana je u nedjelju, 30. decembra, dočekalo Novu godinu za najmlađe na Ledenoj čaroliji Općine Novo Sarajevo.

Nezaboravna nedjelja počela je face-paintingom i poklonima koje su od Djeda Mraza dobili svi posjetioci zahvaljući Elektroprivredi BiH, a najveće osmjehe na licima djece izmamio je koncert Latifa Močevića i Mravka Travka.

Djeca su uživala i na ledu uz maskote Spidermana i Minnie Mouse, kao i sa Patrolnim šapama, i drugim omiljenim likovima. Naravno, prijatelji iz Elekroprivrede i crtanih filmova pobrinuli su se i za zanimljive modelirane balone.

Osim zabave, cilj učešća EPBiH u Ledenoj čaroliji bila je i edukacija mališana o značaju i načinima očuvanja energije za dobrobit društvene zajednice.

Istovremeno, u čarobnoj igraonici djeca su uživala u LEGO takmičenju, zabavi sa Barbie i Hot Wheels, kao i u drugim društvenim igrama.

JP Elektroprivreda BiH već tradicionalno omogućava Novu godinu za najmlađe na Ledenoj čaroliji, koja je ove godine svečano otvorena 28. decembra na platou između Historijskog i Zemaljskog muzeja u Sarajevu.

Ledena čarolija Općine Novo Sarajevo će biti otvorena do 27. januara 2019. godine, a svi građani mogu uživati u besplatnom klizanju, školi klizanja, te edukativnim, interaktivnim i zabavnim radionicama. Sve informacije su dostupne putem FB profila Ledena Čarolija.