Srce joj prestalo kucati na porođajnom stolu, oživjela nakon 45 minuta

Srce joj prestalo kucati na porođajnom stolu, oživjela nakon 45 minuta
16
Klix.ba
10.11.2014. u 17:20
28
komentara
16

dijeljenja
Srce joj prestalo kucati na porođajnom stolu, oživjela nakon 45 minuta
Ruby Graupera-Cassimiro oživjela je nakon što joj je srce prestalo raditi čak 45 minuta. Srce joj je stalo tokom carskog reza.
Tim je pokušavao oživljeti Graupera-Cassimiro nakon što je doživjela rijetku emboliju zbog amnionske tekućine tokom porođaja.

Pošto je nisu uspjeli oživjeti, ljekari su se spremali da proglase smrt 40-godišnje žene i čak su joj pozvali majku, muža i sestru u operacionu salu da im kažu kako više ništa ne mogu učiniti. Ali tada je njeno srce ponovo počelo kucati.

"Spontano je oživjela kada smo htjeli proglasiti vrijeme smrti", rekao je glasnogovornik Boca Raton bolnice Thomas Chakurda.

Graupera-Cassimiro rodila je zdravu kćerku koja je nazvana Taily prije nego što je amnionska tekućina ušla u njen krvotok i srce, te joj zaustavila cirkulaciju.

Uprkos tome što je bila bez pulsa 45 minuta, Graupera-Cassimiro nije pretrpjela nikakva oštećenja mozga i ljekari kažu kako se odlično osjeća. Na grudima nema tragova od elektrošokova koje su ljekari koristili kako bi je oživjeli. Vratila se kući u Deerfield Beach na Floridi nakon nekoliko dana.

Medicinski eksperti u bolnici kazali su kako ne mogu objasniti to što je Graupera-Cassimiro preživjela dodavši kako je to "Božije davanje".

"Ne znam zbog čega sam dobila drugu šansu ali sam zahvalna. Bog je uvijek s pravim ljudima na pravom mjestu", rekla je Graupera-Cassimiro.
Prijavi grešku


Komentari (28)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...