lifestyle
0

Sony slavi 60. rođendan

Sarajevo-x.com / SONY
Da bi nastavio dugogodišnju tradiciju, Sony je i ove godine organizovao druženje za svoje poslovne partnere. Dvodnevno druženje upriličeno je 4. i 5. novembra na planini Vlašić, u prelijepom zimskom ambijentu.

Povod više za tradicionalno okupljanje, kojem se svake godine odazove sve više ljudi, bilo je i obilježavanje 60. godina postojanja kompanije Sony u svijetu.

Na vikend druženju, priređen je raznovrstan program za sve prisutne. U duhu godišnjice, promovisana je nagradna igra „Osvoji 60 Sony zimovanja! 60 godina tradicije nagrađuje vjernost...“, koja traje od 15. oktobra do 15. decembra 2006. godine. Ovom prilikom, prezentovani su i svi Sony promotivni materijali ove kampanje (TV spot i ostalo).

Riječ je o SMS nagradnoj igri u kojoj mogu učestvovati svi kupci Sony proizvoda, sa izuzetkom mobilnih aparata Sony Ericsson. Potrebno je samo SMS-om poslati lične podatke, broj računa kupljenog proizvoda te podatke o mjestu kupovine, na jedan od ponuđenih brojeva telefona koji su istaknuti na svim promotivnim materijalima (062 386 894, 065 876 623, 063 954 365).

Izvlačenje se obavlja svakih 48 sati, a izvučeni dobitnici, u periodu trajanja nagradne igre, osvojit će petodnevno zimovanje za dvije osobe na Vlašiću. Već je izvučeno deset dobitnika, čija imena su objavljena na www.sony60godina.ba. U Villi Sony ostalo je još 40 slobodnih mjesta. Na ovom web sajtu se mogu pronaći i sve ostale informacije o nagradnoj igri.

Kao uvod u početak promocije nagradne igre, sredinom oktobra su se iznad većih gradova BiH, Sarajeva, Mostara, Banja Luke, Tuzle, Brčkog i Bihaća, mogle vidjeti tzv. šarene dimne zavjese. Različite boje koje su korištene za njihovo pravljenje, osnovni su nosilac Sony promotivne kampanje, ove nagradne igre kao i Sony LCD Televizora BRAVIA. Ovi televizori imaju mogućnost emitiranja u High Definition tehnologiji koja sve više osvaja Evropu, besprijekornog su kvaliteta, originalni su, sa prirodnom rezolucijom slike koja daje najbolje i najjasnije boje.

U okviru dvodnevnog druženja na Vlašiću, kao nastavak promocije nagradne igre sa šarenilom i bojama, organizovan je i Paintball turnir, koji je pobudio veliko interesovanje svih prisutnih. Brojni igrači u zaštitnoj opremi, zabavljali su se igrom strateškog pucanja šarenim kuglicama, što je doprinjelo fantastičnoj atmosferi tokom takmičenja. Turnir je začinjen roštiljem i medaljama koje su osvojile najbolje ekipe Sony Paintball turnira. Uz medalje, svi članovi ekipe Game Sync, koji su osvojili prvo mjesto, dobili su i po Play Station, a za drugo mjesto su obezbijeđene specijalne boce vina pod imenom Bravia, napravljene samo za ovu priliku.

„Sretan sam što smo i ove godine svojim partnerima pripremili interesantan događaj, tj. paintball turnir, gdje su se svi mogli zabaviti. A nagradna igra će, kako je već spomenuto, obradovati naše kupce, petodnevnim zimovanjem, također na Vlašiću. Potrudit ćemo se da im pripremimo zaista fenomenalan ambijent i zabavu na ovoj prelijepoj planini u Sony Villi Ugar. A iduće godine, vidimo se ponovo na nekom drugom mjestu na Sony tradicionalnom okupljanju“, izjavio je Enis Šoškić, Business Development Officer za BiH.