Ulaz je besplatan
10

Smijeh, pjesma i igra su jedina pravila: Za vikend se održava Dječiji sajam u Istočnom Sarajevu

Klix.ba
Dječiji sajam
Dječiji sajam
U Istočnom Sarajevu se 13. i 14. maja održava Dječiji sajam sa dosada najraznovrsnijim sadržajima za djecu i cijelu porodicu. Ulaz za sve posjetioce će biti besplatan, a mališane očekuje odlična zabava sa dosta iznenađenja, takmičenja, maštovitih, kreativnih, sportskih i edukativnih kutaka.

Svečano otvaranje sajma je 13. maja u 11 sati, a mjesto održavanja dvorana "Istočno Novo Sarajevo".

Na manifestaciji se očekuje veliki broj posjetitelja, koji će imati priliku uživati u atmosferi dječijeg kraljevstva u kojem je sve podređeno djeci i gdje su smijeh, pjesma, druženje i igra jedina pravila.

Na sajmu će se okupiti više od 50 izlagača iz različitih oblasti proizvoda za djecu. Dječiji sajam "Istočno Sarajevo" ima najbolju ponudu zahvaljujući brojnim partnerima i prijateljima koji će predstaviti novitete u industriji dječije opreme, obuće, odjeće, igračaka, hrane, knjiga, edukacije.

"Kao društveno odgovoran projekat, Dječiji sajam će na najbolji način dati podršku kreiranju programa namjenjenih za djecu i porodicu. Sretna sam da sam jedan od ambasadora, te pozivam sve da podrže porodicu kao ćeliju društva tako što će učestvovati na Dječijem sajmu u I. Sarajevu. Više nego ikada važno je da se družimo, da ostavimo uređaje, izađemo, zabavimo se i provedemo kvalitetno vrijeme sa našim mališanima ", izjavila je Zvezdana Stojaković, PR menadžerica Festivala.

Roditelji i svi koji odvoje vrijeme za porodičnu posjetu ovoj jedinstvenoj manifestaciji u Sarajevu, sarajevskom festivalu za djecu, uživat će u bogatom i zanimljivom izlagačkom programu, ali i festivalskom dijelu programa, za čiju organizaciju će se potruditi mališani iz sarajevskih predškolskih ustanova, plesnih i muzičkih škola, horova, te osnovnih škola.