Mnogo planova
22

Škola trčanja položila finalni ispit – izazovi se nastavljaju

Klix.ba
Vanja Čerimagić
Vanja Čerimagić
Škola trčanja "Klix" je nastavila svoju uspješnu misiju poboljšanja kvaliteta života naših sugrađana i imati 100-postotnu uspješnost u pripremanju svojih polaznika i polaznica za polumaraton.

Kao i prethodnih godina, grupa od 100 trkača i trkačica iz "najpozitivnije priče u gradu" startala je sarajevski polumaraton i fun run utrku od 4 km, završivši iste uz pjesmu i osmijeh tokom cijele utrke.

Školarci i školarke su pokazali fantastičan napredak uz odličan provod tokom cijele godine. Nakon završenog "finalnog ispita", očekaju ih i novi izazovi, poput Zagrebačkog polumaratona i maratona, Ljubljanskog polumaratona a u toku je organizacija i ekskurzije za Split polumaraton u februaru 2018 godine. Kao i prethodnih godina, tu nije kraj te od udruženja Marathon uskoro stižu i informacije o novim aktivnostima koje očekuju trkače tokom zimskih dana.

"Veoma smo sretni jer smo uspjeli i ove godine pružiti našim polaznicima sve što očekuju a to su odlična forma cijele godine, opuštanje od stresa i dosta zabave koje su imali tokom putovanja, izleta na rafting, planinarenja i drugih zajedničkih druženja. Ovu godinu smo započeli sa potpuno ispunjenim kapacitetom, interes je već veliki i za narednu godinu u kojoj očekujemo 200 polaznika na početku sezone", rekao je Erol Mujanović, direktor Udruženja Marathon koje stoji iza ove najpozitivnije priče u gradu.

Škola trčanja Klix privlači i mnogo sponzora i partnera koji su prepoznali vrijednost polaznika i samog projekta. Kao nagradu za uspješno završen 11. Sarajevo Coca-Cola polumaraton, najbrži trkače i trkačice Škole trčanja Klix osvojili su i vrijedne i atraktivne nagrade dodijeljene od strane partnerskih kompanija udruženja Marathon poput: specijalnog Garmin sata za trčanje, poklon bona hotela Novotel Sarajevo Bristol za besplatno korištenje fitnes sale, posebno dizajniranih naušnica sarajevske zlatare Sofić, poklon putovanja u Dubrovnik za dvije osobe od strane Lutrije BH, poklon bonova brenda Metaphysika, Cinema City te restorana Druga kuća.

Još jedan veoma važan aspekt ovogodišnjih aktivnosti Škole trčanja Klix jeste i onaj društveno odgovorni. Pored redovnih humanitarnih treninga koji se održavaju tokom cijele godine, članovi i članice Škole trčanja Klix su u okviru proteklog polumaratona i vezanih trka prikupili preko 4.000 KM za društveno odgovorne akcije, koristeći različite modalitete sakupljanja sredstava, poput prodaje kilometara ili direktne donacije.

Posebnu podršku projektu pružio je portal Klix.