Visočica
76

Škola trčanja Klix uz osmijeh osvojila vrh Vito, trkače uskoro očekuje i finalni ispit

Klix.ba
Više od 100 polaznika sarajevske Škole trčanja Klix, poznate i kao "najpozitivnija priča u gradu", u nedjelju, 9. jula savladalo je i gotovo 2.000 metara visok vrh Vito na planini Visočici, u sklopu pripreme za svoj konačni ispit, 11. Sarajevo Coca-Cola polumaraton.

Polaznici jedne od najmasovnijih i najpopularnijih škola trčanja u regionu, Škole trčanja Klix, u društvu ekipe NVO Marathon Sarajevo u nedjelju, 9. jula popeli su se i na Vrh Vito (Visočica), kao dio priprema za 11. Sarajevo Coca-Cola polumaraton.

Brojna trkačka družina je u odličnom raspoloženju i pozitivnoj atmosferi uspjela savladati Vrh Vito za dva sata, a pored treninga, zabavno druženje u prirodi te zasluženi ručak u Domu Tusila bili su neizostavan dio ovog već tradicionalnog izleta u organizaciji NVO Marathon.

Za ekipu Škole trčanja Klix ljeto je započelo veoma aktivno, a lijepa i pozitivna dešavanja će se nastaviti i u julu i augustu. Tokom jula trkače očekuje i radionica na temu zdrave ishrane, u okviru koje će moći saznati više o pravilnoj ishrani i namirnicama koje trebaju unositi sportisti kako bi poboljšali svoju formu i poboljšali rezultate treninga.

Osim toga, nakon završenog prvog polugodišta i nekoliko utrka u BiH i regiji, Školarci se aktivno pripremaju i za svoj finalni ispit, 11. Sarajevo Coca-Cola polumaraton, od kojeg ih dijeli nešto više od dva mjeseca.

Uprkos sve većem intenzitetu i dužini treninga, svi treninzi i distance u školi i dalje se obavljaju i trče sa osmijehom i škola i dalje nosi ime #najpozitivnijapričaugradu.

Profil polaznika je šarolik, i dobno i kada je riječ o interesa polaznika, i to pokazuje da je trčanje sport za sve te da nije bez razloga najmasovniji hobi na svijetu.

Intenzitet i dužina treninga će i dalje rasti te će svi polaznici biti u stanju da trče dva sata ili više i tako završe i sarajevski polumaraton, a potom i druge polumaratone koji slijede, saopćili su.

Treninzi škole trčanja Klix su u 18 sati utorkom i četvrtkom u ulici Franje Račkog u Sarajevu, a subotom u 8 sati na Vrelu Bosne. Svi zainteresovani se mogu prijaviti putem oficijelne web stranice NGO Marathon i pogledati fotografije sa treninga na Facebook stranici Škole trčanja Klix.