{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Škola trčanja Klix posjetila Kraljevu Sutjesku i Bobovac uz 19 kilometara šetnje u prirodi

17.7.2018. u 12:37
72
26
Škola trčanja Klix posjetila Kraljevu Sutjesku i Bobovac uz 19 kilometara šetnje u prirodi
72
Škola trčanja Klix posjetila Kraljevu Sutjesku i Bobovac uz 19 kilometara šetnje u prirodi
Više od 100 polaznika sarajevske Škole trčanja Klix, poznate i kao "najpozitivnija priča u gradu", u subotu, 14. jula posjetilo je prijestolnicu bosanskog kraljevstva, Kraljevu Sutjesku, te kraljevski grad Bobovac u sklopu organizovanog tradicionalnog izleta.
Polaznici jedne od najmasovnije i najpopularnije škole trčanja u regionu, Škole trčanja Klix, te mnogobrojni prijatelji Udruženja Marathon Sarajevo, u subotu, 14. jula posjetili su prijestolnicu bosanskog kraljevstva, Kraljevu Sutjesku, te kraljevski grad Bobovac uz 19 kilometara lagane šetnje u prirodi.

Brojna trkačka družina je u odličnom raspoloženju i pozitivnoj atmosferi uživala u cjelodnevnom druženju, pikniku, ali i upoznavanju sa historijskom i kulturnom baštinom Bosne i Hercegovine. Uz vodstvo educiranog turističkog vodiča, ekipa je imala priliku saznati više o historiji srednjovjekovne Bosne, bosanskoj kraljevskoj dinastiji Kotromanića, posjetiti franjevački samostan iz 14. vijeka, najstariju kuću u centralnoj Bosni, te jednu od najstarijih bosanskohercegovačkih džamija. Pored edukativnog dijela izleta, nije izostao ni lagani trening uz 19 km šetnje u prirodi.

Osim prijatelja i porodica, trkačima su se pridružili i polaznici prvog kursa nordijskog hodanja u Sarajevu, za koje je ovaj izlet bio idealna prilika za treniranje tehnike nordijskog hodanja u prirodnom okruženju, koje je idealno za ovu vrstu rekreacije.Za ekipu Škole trčanja Klix ljeto je započelo veoma aktivno, a lijepa i pozitivna dešavanja će se nastaviti i u augustu i septembru. Tokom mjeseca augusta trkače očekuje i radionica na temu prevencije od povreda u trčanju te zdrave ishrane, dok ih u septembru očekuje i finalni ispit – 12. Sarajevo Sberbank polumaraton, koji predstavlja krunu njihovog vrijednog šestomjesečnog treniranja.

Uprkos sve većem intenzitetu i dužini treninga, svi treninzi i distance u školi i dalje se obavljaju i trče sa osmijehom, a škola je i dalje poznata kao #najpozitivnijapričaugradu. Profil polaznika je šarolik, i dobno i kada je riječ o interesima polaznika, što pokazuje da je trčanje sport za sve te da nije bez razloga najmasovniji hobi na svijetu.

"Intenzitet i dužine treninga će i dalje rasti te će svi polaznici biti u stanju da trče dva sata ili više i tako završe i Sarajevo Sberbank polumaraton, a potom i druge polumaratone koji slijede" , saopćili su iz Škole trčanja Klix.

Treninzi škole trčanja Klix se održavaju u 18 sati utorkom i četvrtkom u ulici Franje Račkog u Sarajevu, a subotom u 8 sati na Vrelu Bosne. Svi zainteresovani se i dalje mogu prijaviti putem oficijelne web stranice Udruženja Marathon Sarajevo ili jednostavnim dolaskom na jedan od treninga. Više informacija te fotografije sa treninga dostupne su na Facebook stranici Škole trčanja Klix.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: