3 treninga sedmično
18

Škola trčanja Klix nastavlja poklanjati kvalitetne zimske treninge

Klix.ba
Nakon vrlo uspješne ekskurzije na Zagrebački polumaraton Škola trčanja Klix će nastaviti pružati svim zainteresovanim trkačima tri treninga semično a usluga se preko zime neće plaćati.
  1. oktobra 2017. godine, putem udruženja "Marathon" Sarajevo preko 60 trkača je učestvovalo i na Zagrebačkom maratonu i polumaratonu, gdje su mnogi od njih ostvarili i svoje nove rekorde.

Podsjećamo da je preko 100 trkača i trkačica "najpozitivnije priče u gradu“ 17. septembra nastupilo i na 11. Sarajevo Coca-Cola polumaratonu, od čega je za nekolicinu polaznika to bio i prvi polumaraton u trkačkoj karijeri.

Iz udruženja Marathon Sarajevo ističu kako je zajednički odlazak na Zagrebački polumaraton i maraton poteklog vikenda predstavljao svojevrstan nastavak aktivnosti Škole trčanja Klix u kojoj su svi trkači i trkačice dodatno motivirani da nastave aktivno raditi na poboljšanju svojih životnih navika i stilova čak i tokom zime.

Trkači su pokazali veliki interes za treninge i u zimskom periodu te Udruženje Marathon i ove godine nastavlja praksu vođenja zimskih treninga za sve zainteresovane s ciljem održavanja forme tokom zime i pripreme za proljetne polumaratone. Pored članova i članica Udruženja i polaznika Škole trčanja Klix, na zimske treninge dobrodošli i svi oni koji žele dodatnu motivaciju tokom zime i koji žele osjetiti pozitivnu atmosferu trčanja u grupi.

Treninzi će se održavati utorkom i četvrtkom u 18 sati na Vilsonovom šetalištu, počevši u ulici Franje Račkog te nedjeljom u 9 sati na Vrelu Bosne (Velika aleja.) Svi zainteresirani mogu se javiti na email: [email protected] ili putem oficijelnog FB page-a Udruženja Marathon Sarajevo: http://bit.ly/2gizg06 a najlakše je naravno samo da dođu na trening u opremi.

"Kao lider trkačke zajednice na BiH sceni sa zadovoljstvom nastavljamo ovu društveno-odgovornu praksu prema trkačkoj zajednici koju smo započeli prije četiri godina. Tokom zime ćemo nastaviti pružati uslugu treninga trčanja svim zainteresovanim koji žele ostati u formi preko zime i pripremati se sa nama za proljetne polumaratone", istako je direktor udruženja Marathon, Erol Mujanović.

Osim toga, u nedjelju, 22. oktobra u 9 sati na Vrelu Bosne (Velika aleja) u saradnji sa udruženjem za podršku osobama sa intelektualnim teškoćama na području Kantona Sarajevo „Oaza“, udruženje Marathon organizuje i humanitarni trening prilikom kojeg će trkači imati priliku trčati sa članovima udruženja "Oaza" te donirati novčani doprinos za njihove aktivnosti. Iz udruženja Marathon ističu kako su svi zainteresirani dobrodošli da se pridruže i podrže ovu humanitarnu inicijativu.

Pored treninga, u narednom periodu članove i prijatelje Udruženja Marathon očekuju i mnoge druge zanimljive aktivnosti, uključujući druženja na Ljubljanskom polumaratonu, zimski izleti te planiranje putovanja na proljetne polumaratone u Split, Mostar i Dubrovnik. Početkom idućeg mjeseca Udruženje "Marathon" će organizovati i veliki trkački party kojim će obilježiti rođendan, kraj aktivne trkačke sezone i sjetiti se svih lijepih momenata i uspjeha iz 2017.godine.