lifestyle
132

Škola trčanja Klix: Najuspješnija sezona do sada, prijave još uvijek otvorene

Klix.ba
Najpozitivnija priča u gradu je započela i sa šestom sezonom trčanja i odličnog provoda, a nasmijanih lica trkača sve je više na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu.

Nakon uspješno održane info sesije te prvih treninga i druženja, najpopularnija i najmasovnija škola trčanja u BiH, Škola trčanja Klix i zvanično je započela proljetnu sezonu trčanja u Sarajevu. Vilsonovo šetalište ponovo je oživjelo sa prvim zrakama proljeća, a nasmijanih lica trkača i trkačica sve je više.

Iz Udruženja Marathon Sarajevo ističu kako su ponosni na tako veliki odziv trkača i trkačica koji su odlučili da poboljšaju svoje životne navike i zahvaljujući trčanju započnu svoj novi "sportski" život.

Trčanje donosi mnoge koristi, kao što su poboljšanje zdravlja, kontrola težine, oslobađanje od stresa i bolje raspoloženje, a osnovni cilj Škole trčanja Klix je upravo kombinacija svih ovih faktora uz trčanje u grupi i odličnu zabavu .

Škola trčanja Klix i ove godine organizovana je u tri grupe: zelenu, žutu i crvenu, a treninzi se održavaju tri puta sedmično na Vilsonovom šetalištu (zagrijavanje u ulici Franje Račkog) – utorkom i četvrtkom sa početkom u 18 sati, a subotom u 9 sati.

Treninzi su prilagođeni svakome, a dobrodošli su svi punoljetni građani i građanke, bez obzira na nivo spremnosti. Uz profesionalni nadzor trenera Škole trčanja Klix polaznici će naučiti kako pravilno trčati i unaprijediti svoj cjelokupni životni stil, ali će imati i priliku družiti se u grupi te ostvariti nezaboravna poznanstva i druženja.

"Pozivamo sve zainteresirane da nam se, bez obaveze, pridruže i trče sa nama nekoliko treninga, kako bi se okušali u trčanju i provjerili da li će baš u toj aktivnosti pronaći okidač za pozitivne promjene u svom životnom stilu. Naši treneri su uvijek tu da pruže potrebu podršku i znanje svim polaznicima i polaznicama, a na vama je samo da nam se pridružite i uživate u pozitivnim promjenama koje ćete osjetiti već nakon nekoliko treninga", izjavila je trenerica zelene grupe Škole trčanja Klix, Jelena Hadžiosmanović.

Prijave za Školu trčanja Klix su još uvijek otvorene, a svi zainteresirani mogu se prijaviti ovdje te doći na jedan od treninga sa početkom u ulici Franje Račkog.

Za sve dodatne informacije zainteresirani mogu kontaktirati osoblje Udruženja Marathon putem emaila: [email protected] ili putem Facebook stranice Škole trčanja Klix.