Otvorene prijave
158

Škola trčanja Klix: Najpozitivnija trkačka priča je opet u gradu

A. P.
Osma generacija omiljene Škole trčanja Klix počinje sa treninzima 31. marta, a prijave su uveliko u toku.

Redovno bavljenje fizičkom aktivnošću poput trčanja potiče dobro raspoloženje, smanjuje stres i rizik od kardio-vaskularnih bolesti, pomaže u gubljenju prekomjernih kilograma, a druženje i trčanje u grupi olakšavaju napredak i postignuće. U Školi trčanja Klix upravo su to glavni motivi koji su privukli više od 800 polaznika kroz dugi niz godina postojanja. Ipak, ključ popularnosti ove škole nije samo trčanje. Oni koji se po prvi put odluče na ovu aktivnost, kao i dugogodišnji polaznici Škole trčanja, više od svega ističu prednosti druženja, mnogobrojnih izleta i snagu zajednice.

"Škola trčanja Klix predstavlja idealnu priliku za bijeg od svakodnevnice na zdrav način i posvećivanje vremena psihofizičkom zdravlju kroz zabavu i druženje. Vedri duh trenera, kao i ostalih školaraca oraspolože i najtmurnije, a osjećaj ličnog zadovoljstva i uspjeha nakon završenog treninga je motivacija koja ne dopušta mjesto odustajanju", poručuje jedna od zadovoljnih polaznica.

Program škole trčanja koji je prethodne sezone unaprijeđen, pokazao se i više nego uspješnim, kako javljaju iz Udruženja "Marathon" Sarajevo, te dodaju kako su u septembru prošle godine ispratili sezonu najzadovoljnijih polaznika. Sezona 2020. koncipirana je na isti način.

"Školsku godinu smo podijelili u dva dijela, a otvara je Proljetni semestar koji počinje 31.3.2020. i završava se svečano 6.6.2020. godine 10K noćnom trkom kojom ćemo proslaviti napredak koji su polaznici postigli za 10 sedmica treninga. Potom ćemo 16.6.2020. godine započeti Ljetni semestar koji će trajati sve do dana održavanja XIV Sarajevo Sberbank polumaratona, 20.9.2020., koji ostaje najvažniji i finalni test za polaznike. Učešće na trkama naravno nije nužno, temelj Škole trčanja su redovni treninzi i dobra atmosfera kroz druženje, edukaciju i podršku", objašnjavaju iz trenerskog tima Škole trčanja Klix.

Prva dva treninga koja se održavaju u utorak, 31. marta, a potom u četvrtak, 2. aprila su besplatni i treneri Škole trčanja pozivaju sve zainteresovane da se pridruže.

"Trčanje je odličan hobi za sve koji žele provesti više vremena vani, poboljšati kondiciju, izgubiti koji kilogram, upoznati zanimljive ljude i jednostavno se okušati u nečemu drugačijem, a sve to pod nadzorom iskusnog trenerskog tima. Vaše je da odlučite pokušati tako što ćete doći na dva probna treninga", poručuje trenerica Sabina Jordamović.

Polaznici će imati zajedničke treninge, na otvorenom, tri puta sedmično, u skladu sa stručno izrađenim planom. Treninzi se održavaju uglavnom na Vilsonovom šetalištu, utorkom i četvrtkom u 18 sati i subotom u 9 sati. Treneri Škole su iskusni trkači i menadžeri koji su završili preko 300 maratona i polumaratona, i koji se već decenijama bave trčanjem.

"Cijeli trenerski tim nestrpljivo čeka upoznavanje sa novom generacijom polaznika. Škola trčanja Klix je prava životna revolucija za polaznike i polaznice: sticanje zdravih životnih navika, unaprijeđenje kondicije, poboljšanje kvalitete života, sve to uz zabavu, druženja, nova prijateljstva, putovanja i još mnogo avantura koje pripremamo", uzbudljivo najavljuje trenerski tim Škole trčanja.

Za prijavu, kao i sve informacije o Školi trčanja Klix posjetite njihovu web stranicu, a odgovore na sva pitanja možete dobiti na [email protected].