Probajte i vi
46

Škola trčanja Klix bilježi veliki interes i ove godine, više od 200 prijavljenih

Klix.ba
Sedmu godinu za redom Škola trčanja Klix privlači veliki broj građana Sarajeva koji se u 2019. godini žele družiti, steći zdrave navike, redovno trčati i provesti vrijeme u prirodi.

Čak 213 građana Sarajeva se prijavilo za novu trkačku sezonu koja počinje 2. aprila.

Mjesto susreta je Ulica Franje Račkog, koja izlazi na Vilsonovo šetaliste, a treninzi će se održavati svakog utorka i četvrka u 18 sati, te subotom u 9 sati.

"Ponosni smo da građani Sarajeva imaju povjerenje u naš program i aktivnosti, iza kojih stoje stotine uspješnih treninga i osvojenih medalja naših polaznika. Jedva čekamo Proljetni trkački semestar da otpočnemo još jednu avanturu sa novim polaznicima, ali i brojnim trkačima koji su s nama iz sezone u sezonu. Drago nam je da svojom kvalitetom okupljamo i širimo trkačku zajednicu u našoj zemlji", poručuje Tomislav Cvitanušić, član trenerskog tima Škole trčanja Klix.

Emina Mešanović već dvije godine redovno trči u Školi trčanja Klix i kaže da je prednost što niko ne mora imati neko posebno iskustvo niti skupu opremu da bi probao.

"Pored osnovne funkcije zajedničkog trčanja, odlično je mjesto za druženje, putovanja i upoznavanje najrazličitijih ljudi, a skupi se i poneka medalja. Nezaboravni su momenti prvih kilometara i ushićenja pred prvu, drugu, svaku trku".

Upis u novu generaciju polaznika još uvijek traje, a sva pitanja i dodatne informacije možete dobiti na besplatnoj Info sesiji koja će se održati 30. marta 2019. u Multiplex Kinu Cinema City s početkom u 11 sati.

Pored navedenog polaznici mogu trčati u jednoj od četiri grupe, ovisno o ranijoj fizičkoj spremi, potom učestvovati u besplatnim tematskim radionicama i edukativnim susretima s trenerskim timom, učestvovati u brojnim izletima u prirodu i drugim rekreativnim sadržajima tokom cijele trkačke sezone.

Članstvom u Školi trčanja Klix svi polaznici ostvaruju i brojne pogodnosti i popuste kod partnera Udruženja "Marathon" kao što su posebno dizajnirana sportska majica, sponzorirani treninzi na duge staze uz ukusnu hranu i druženje, popust od 20 posto na sistematski pregled za trkače u Klinici Al Tawil, popust od 20% na sve artikle za trčanje u Intersport radnjama, popust od 20% na sve proizvode dostupne na Internet prodavnici BIONA, popust od 10 BAM na mjesečnu članarinu za sve treninge u BTC Fitness, korištenje FitPass mjesečne kartice za samo 50 BAM umjesto 75 BAM (30-31 termin mjesečno/jedan trening), te brojni drugi koje možete pročitati na oficijelnoj stranici Udruženja "Marathon".