lifestyle
292

Silent Run ulicama Sarajeva: Dok ste vi spavali, članovi Škole trčanja Klix su trčali

Klix.ba
Pod okriljem udruženja "Marathon" Sarajevo, jutros u 4:55 sati okupilo se više od 40 trkača kako bi istrčali prvi "Silent Run" trening ulicama grada.

Dužina treninga je iznosila tačno 5,55 km, a trening je počeo u 5:05 sati sa startom kod Vječne vatre. Trkači su bili polumaratonci iz Škole trčanja "Klix" kao i brojni prijatelji udruženja "Marathon" Sarajevo.

Osim mnogih prednosti jutarnjeg trčanja, jedan od ciljeva treninga je bio i da se uživa u miru i ljepoti Sarajeva. U super raspoloženju i u ranim jutarnjim satima trkači su neometano protrčali najljepšim dijelovima grada i na taj način istovremeno pokazali i snagu volje jer su u 4:55 već biti na zagrijavanju i spremni za trening.

"S obzirom na satnicu i na kišno vrijeme ponosan sam na ovako veliki broj trkača i želim im se zahvaliti na dolasku i na izvrsnoj motivaciji koju su pokazali. Ova vrsta treninga spada u niz inovacija koje ćemo uvesti u narednih nekoliko mjeseci a sve sa ciljem omasovljavanja broja trkača u Bosni i Hercegovini. Ono što me posebno raduje jeste šarolikost grupe. Od oko stotinu trkača koji redovno trče sa nama u grupi imate zaista sva zanimanja, profesije i takva šarolikost čini treninge još zanimljivijim. Slijede nam nastupi na utrkama u Ljubljani, Bejrutu i Istanbulu i zaključit ćemo ovu fenomenalnu godinu još jednim planinarenjem", istakao je Erol Mujanović, direktor udruženja "Marathon" Sarajevo.