NVO marathon
43

Sberbank je partner Škole trčanja "Klix" i generalni pokrovitelj dječije trke "Zmajzi Kids' Run"

Klix.ba
Dugogodišnju saradnju Sberbank i NVO Marathon ove godine obilježava generalno pokroviteljstvo dječije trke pod nazivom "Zmajzi Kids' Run" koja će se održati 17. septembra, na dan najmasovnijeg sportsko-rekreativnog događaja u gradu, Sarajevo polumaratona te partnerstvo na projektu "Škola trčanja Klix".

"Živimo brzim tempom u kojem najmanje vremena izdvajamo za sebe i svoje zdravlje. Rekreativno trčanje je idealno za sve one koji žele promjenu, a ne znaju odakle da počnu. Mi u Sberbank njegujemo filozofiju zdravog životnog stila, i nastojimo podržati događaje koji promovišu sport i zdrav život. Ponosni smo što smo tradicionalni partner Udruženja 'Marathon' Sarajevo i sportskih manifestacija koje organizuje", istakno je Vedran Peršić, direktor Sektora za marketing i komunikacije Sberbank BH.

Sberbank BH je ove godine partner Škole trčanja i "Zmajzi Kids' Run" utrke. Zanimljivo je da je djeci trčanje najprirodnija aktivnost. Svaka igra koju igraju, na neki način uključuje trčanje. U razvoju djetetove koordinacije, senzorne integracije, kognitivnih sposobnosti i cjelokupnog fizičkog razvoja trčanje daje izuzetan doprinos. Tako će vjerujemo kao i svake godine dječija utrka izazvati dosta pažnje i interesa kod djece i roditelja.

Trka za djecu, "Zmajzi Kids' Run" održat će se 17. septembra sa početkom u 9 sati i 30 minuta ispred BBI shopping centra. Trasa trke će biti duga 400m, a na trku su dobrodošli svi mališani rođeni do 2003. godine. Registracije i preuzimanje startnih brojeva bit će omogućeni 15. i 16. septembra od 12 do 20 sati na trećem spratu BBI Centra (NVO Marathon štand), kao i na dan trke, 17. septembra, od 8 sati i 45 minuta do 9 sati i 20 minuta na štandu NVO Marathon u zoni starta/cilja.

Ovaj sportski i društveno odgovorni projekat organizovan je u svrhu promocije zdravog i aktivnog životnog stila još od najmlađe dobi i podsticaja što većeg broja djece da se uključe u sportske aktivnosti, koje su ne samo korisne već i jako zabavne.

"Pozivam sve roditelje da prijave svoje male hrabre zmajeve na 'Zmajzi Kid Run', utrku koja će im donijeti pregršt dobre zabave i druženje sa Zmajzijem, glavnim junakom naše dječije štednje. U društvu neustrašivog Zmajzija mališani će imati priliku da istrče 400 m i osvoje medalje i druge vrijedne poklone", dodaje Peršić. Svi mališani koji završe Zmajzi Kids' Run dobit će medalju i specijalne sponzorske poklone, a rezultati pobjednice i pobjednika utrke će biti objavljeni na oficijelnoj web stranici NVO Marathon.

Za više informacija o utrci, posjetite oficijelnu stranicu utrke.

"Zahvaljujem se Sberbank BH, našem vrijednom i dugogodišnjem partneru zahvaljujući kojem ćemo i ove godine usrećiti nekoliko stotina mališana. Osim toga do septembra ćemo pomoći i nekoliko stotina naših sugradjana da steknu zdrave životne navike i da budu u super formi tokom cijele godine uz odlično druženje u Školi trčanja Klix", izjavio je Erol Mujanović, direktor Udruženja Marathon Sarajevo.

Nakon uspješno završenog prvog polugodišta Škole trčanja Klix te položenog prvog ispita na regionalnoj Trci prijateljstva u gradu Kuli i polaznike najpozitivnije priče u očekuju novi izazovi. Pored tradicionalnog zajedničkog izleta na planinu Visočicu koji će se održati sredinom mjeseca jula te drugih mnogobrojnih druženja i zabave, Školarci se aktivno pripremaju i za svoj finalni ispit - učešće na Sarajevo polumaratonu.