{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Roditelji se stide učiti svoju djecu o seksu

12.6.2013. u 08:52
0
12
Roditelji se stide učiti svoju djecu o seksu
0
Roditelji se stide učiti svoju djecu o seksu
Blizu 68 posto američkih roditelja koji su priznali da nikada nisu pokrenuli razgovor o seksu sa svojom djecom izjavili su kako ih je previše stid da učine takvo nešto.
Prema anketi koju je radio CouponCodes4u na uzokru od 2.305 roditelja s najmanje jednim djetetom, više od 12,4 posto njih vjeruje kako bi škole trebale preuzeti potpunu odgovornost za učenje djece o "pticama i pčelama".

Kod 44 posto roditelja stid je razlog zbog kojeg ne razgovaraju s djecom o seksu, 27 posto roditelja je izjavilo kako izbjegavaju ovu temu zbog religijskih uvjerenja, a 11 posto njih kaže kako jednostavno ne vjeruju u seksualnu edukaciju.

Dok blizu polovine ispitanih roditelja vjeruje da bi škola trebala učiti njihovu djecu o seksu, više od 50 posto njih smatra kako bi djeca o ovoj temi trebala učiti od svojih prijatelja. Oko 15 posto njih smatra kako bi se o tome djeca trebala raspitati preko braće i sestara, 11 posto misli da bi to trebali učiniti putem interneta i TV-a.

"Jedan od najtežih razgovora s djecom je onaj o seksu. Iako 62 posto roditelja smatra kako je seksualno obrazovanje važno, samo njih 18 posto razgovara s djecom o tome. Zanimljivo je da se roditelji toliko stide da više vole da njihova djeca razgovaraju s nekim od članova zajednice", rekao je Mark Pearson, direktor CouponCodes4u.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: