{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Red Bull Dolomite Man" - majka svih ekstremnih sportova

S
12.9.2006. u 19:41
0
0
"Red Bull Dolomite Man" - majka svih ekstremnih sportova
0
"Red Bull Dolomite Man" - majka svih ekstremnih sportova
Protekli vikend u Austriji je održan "Red Bull Dolomite Man" utrka poznata kao majka svih utrka u ekstremnim sportovima.
Werner "Grizli" Grissmann, utemeljitelj i organizator ove utrke je planinsko trčanje, planinski biciklizam, paraglajding i kajak koji nemaju baš puno ekstremnog u sebi sastavio u jednu utrku i sve četiri discipline doveo do samog limita. Ovaj koncept se pokazao kao veoma ekstreman i nakon toga adaptiran i kopiran u mnogim državama širom svijeta.

Protekli vikend 110 timova iz 15 zemalja je startalo sa glavnog trga u Lienz-u trčati prema Dolomite planinskim vrhovima u Austriji na nadmorsku visinu od 1700 metara, gdje su trkače čekali paraglajderi i preuzeli štafetu i poletjeli prema narednoj zaustavnoj tački. Oni su štafetu predali kajakašima, a kajakaši planinskim biciklistima koji su velikim brzinama žurili prema cilju.

[SLIKA]1[/SLIKA]

Na cilju se prvi pojavio tim Red Bull sa sportašima iz Italije i Austrije, drugi su bili "Robotunits" tim iz Italije, a "Skoda Auto" tim iz Češke je zauzeo treću poziciju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: