lifestyle
0

"Red Bull Dolomite Man" - majka svih ekstremnih sportova

Sarajevo-x.com
Protekli vikend u Austriji je održan "Red Bull Dolomite Man" utrka poznata kao majka svih utrka u ekstremnim sportovima.

Werner "Grizli" Grissmann, utemeljitelj i organizator ove utrke je planinsko trčanje, planinski biciklizam, paraglajding i kajak koji nemaju baš puno ekstremnog u sebi sastavio u jednu utrku i sve četiri discipline doveo do samog limita. Ovaj koncept se pokazao kao veoma ekstreman i nakon toga adaptiran i kopiran u mnogim državama širom svijeta.

Protekli vikend 110 timova iz 15 zemalja je startalo sa glavnog trga u Lienz-u trčati prema Dolomite planinskim vrhovima u Austriji na nadmorsku visinu od 1700 metara, gdje su trkače čekali paraglajderi i preuzeli štafetu i poletjeli prema narednoj zaustavnoj tački. Oni su štafetu predali kajakašima, a kajakaši planinskim biciklistima koji su velikim brzinama žurili prema cilju.

[SLIKA]1[/SLIKA]

Na cilju se prvi pojavio tim Red Bull sa sportašima iz Italije i Austrije, drugi su bili "Robotunits" tim iz Italije, a "Skoda Auto" tim iz Češke je zauzeo treću poziciju.