
Foto: Shutterstock
Ukoliko niste zadovoljni okusom palačinaka koje ste napravili, postoji sastojak zahvaljujući kojem će one svaki put ispasti savršeno. Riječ je o sodi bikarboni.
Potrebno vam je: jedno jaje, 200 mililitara mlijeka, 250 mililitara vode, 200 grama brašna, prstohvat soli, 1/4 kašičice sode bikarbone i dvije kašike ulja.
Priprema
Pomiješajte sve tečne sastojke pa dodajte brašno, so i sodu bikarbonu. Sve dobro umutite tako da nema grudvica. Dodajte ulje pa sve ponovo izmiješajte.
Tiganj za palačinke zagrijte na maksimalnoj temperaturi, a onda malo smanjite. Ispecite palačinke. Poklopite tanjir ili posudu u koju ste redali palačinke kako bi duže ostale svježe. Poslužite ih sa slatkim ili slanim dodacima. Prijatno!
Možda vas zanima
Bila na funkciji od 2022.
Zbog čega je Maja Salkić dala ostavku na mjesto direktorice Sarajevskog ratnog teatra
Vezani članci
Zdrav i zasitan obrok
Ukusna azijska kombinacija: Napravite piletinu u wok tavi za samo 20 minuta
Umutite sastojke i pecite