Napravite ih jednostavno
295

Kanapei sa sirom: Savršeno ukusni mali zalogaji za svaku priliku

Klix.ba
Kanapei sa sirom
Kanapei sa sirom
Na prvi pogled jednostavni, svaki zalogaj kanapea sa sirom otkriva pažljivo promišljen sklad tekstura i ukusa. Ovaj specijalitet postao je prepoznatljiv po načinu na koji spaja tradiciju i savremeni pristup u malom formatu.

Nije stvoren samo da dominira stolom - nego i da se pamti po izuzetnom okusu. Jednako je važan izbor peciva, sireva ali i začina, a u nastavku saznajte kako pripremiti kanapee sa krem sirom i srijemušom.

Sastojci

  • 100 g krem sira ZiM
  • 200 g svježeg sira
  • 30 g svježeg srijemuša
  • 100 g šeri paradajza
  • 60 g crnih maslina
  • kopar svježi, bosiljak, list peršuna
  • 1 kašikica Tuzlanske soli
  • ½ kašikice bijelog bibera
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 100 g tosta Klas
  • 100 g hrono hljeba MiP Ljubače
  • 100 g kukuruznog hljeba Sprind

Priprema

U posudu staviti krem sir, svježi sir, maslinovo ulje, posoliti i dodati biber. Zatim dodati srijemuš sitno nasjeckan, te staviti u posudu. Nasjeckati peršun svježi i kopar. Lagano izmiješati sastojke. Pripremljenu masu staviti u dresir kesu. Tost oblikovati po želji. Na pripremljeni kukuruzni, heljdin hljeb i tost servirati pripremljenu masu od sira i srijemuša.

Dekorisati sa šajbama paradajza, crnim maslinama i svježim začinskim biljem.