Ako želite ojačati imuni sistem
18

FOTO+VIDEO / Zavirite u najgori hotel na svijetu

Klix.ba
Jedan od najgorih hotela na svjetu je zasigurno Hotel Hans Brinker Budget u Amsterdamu. Sobe su prljave, nema tople vode i posjetioci se vrlo lako mogu razboljeti zbog nehigijenskih uslova. No, vlasnici su se ogradili tako što su upozorili svoje goste na sve što ih čeka u hotelu.

Vlasnici hotela, u kojem je cijena noćenja 22,50 dolara, upozoravaju svoje goste da su uslovi u hotelu veoma loši i da se mogu dobiti neku bolest.

"Oni koji žele ostati u ovom hotelu čine to na vlastitu odgovornost. Nećemo preuzeti krivicu ukoliko dođe do trovanja hranom, mentalnog sloma, nekih drugih bolesti ili čak kuge", navedeno je na jednoj oda tabli u hotelu.

Kupatilo je prjavo i neuredno, a o toploj vodi i ne maštajte. Ipak, vlasnici hotela su ponosni na to što je njihov objekt prvi u nečemu - prvi na listi najgorih hotela.

U hotelu ne radi lift, tako da gosti moraju prtljag nositi uz stepenice, a ukoliko žele da se istuširaju preporučuje im se da se obrišu zavjesom, umjesto da koriste nove peškire.

Reklamni slogani su u skladu sa stanjem hotela: "Ne može gore, ali ćemo se potruditi", "Ako želite ojačati imuni sistem odsjednite u Hotelu Hans Brinker" ili "Sada imamo krevet u svakoj sobi"

Brutalna iskrenost izgleda privlači putnike iz cijelog svijeta te je 127 soba ovog hotela gotovo uvijek puno.

"S obzirom na to da glasi kao najgori hotel na svijetu i nije bilo tako loše. Prilično je prljavo, a kupatilo je bilo grozno", naveo je na internet stranici hotela jedan gost iz Australije.

Vlasnici hotela, pak, tvrde da se većina njihovih gostiju pozitivno iznenadi kada stigne u hotel.

"Sviđa im se naš humor i sarkazam. Kada dolaze nemaju nikakva očekivanja pa se iznenade", kazao je menadžer hotela Tijmen Receveur.