Isplovljava 1. novembra
5

Za 30.000 dolara godišnje je moguće živjeti na kruzeru MV Gemini

D. B.
Oni koji su sanjali o životu na brodu sada imaju priliku da ispune taj san, barem na tri godine i uz uslov da su spremni platiti 30.000 dolara godišnje.

Kompanija Life at Sea Cruises prima rezervacije za trogodišnje krstarenje tokom kojeg će putnici proputovati gotovo 210.000 kilometara na kruzeru MV Gemini, a koji će isploviti iz Istanbula 1. novembra ove godine.

Tokom krstarenja će putnici posjetiti 375 luka širom svijeta, odnosno 135 zemalja i svih sedam kontinenata, a imat će priliku vidjeti brojne znamenitosti uključujući kip Krista Otkupitelja u Rio de Janeiru u Brazilu, Taj Mahal u Indiji, piramide u Gizi, Machu Picchu, Kineski zid i još mnogo toga. Dio krstarenja su i putovanja do 103 tropska otoka.

Od 375 pristajanja u luke, 208 će biti noćna, tako da će biti dovoljno vremena za istraživanje i uživanje.

Kruzer MV Gemini ima 400 kabina i dovoljno mjesta za 1.074 putnika, kojim će biti na raspolaganju restorani, prostorije za rad i sastanke, uredi, poslovna biblioteka, bolnica i brojni zabavni i rekreativni sadržaji uključujući bazene, wellness centar i slično.

Uslov za putovanje je da putnici potpišu trogodišnje krstarenje, ali je dozvoljeno da dva para zakupe jednu kabinu te da podijele putovanje.

Božićni blagdani će se provoditi u Brazilu, a novogodišnji u Argentini. Kruzer će napraviti "krug" oko Južne Amerike, posjetit će Karibe, kao i obje obale Centralne Amerike. Također, planirana je posjeta zapadnoj obali Sjeverne Amerike, ali i Havajima.

Putnici će imati priliku posjetiti Japan, Južnu Koreju i Kinu, Bali, Vijetnam, obalu Kambodže. Singapur i Kuala Lumpur.

U planu krstarenja su i Australija, Novi Zeland, Indija, Šri Lanka, Maldivi, Sejšeli, Zanzibar, Cape Town te Kanarski otoci, St. Helena i Madeira.

Mediteran je također dio putovanja, ali i Sjeverna Evropa.