Aquapark u Fojnici
0

Vodena čarolija privukla veliki broj posjetitelja

Sarajevo-x.com
U Fojnici je sredinom avgusta napokon otvoren kompleks Aquapark, u koji je uloženo oko četiri miliona KM, a vlasnici već zadovoljno trljaju rukama, jer je početak sezone bio više nego uspješan.

Završeni dio projekta Aquapark obuhvata rekreacioni bazen uz vodene efekte kao što su podvodne masaže, whirpool jame, gejzire, slapove, topove i dječiji bazen. No, izgleda da se neće stati na tome. U planu je uređenje travnatih i pješčanih plaža, terena za odbojku na pijesku, a raspolagat će i wellness tretmanima na otvorenom, stolovima za stoni tenis, zabavištem za djecu.

Vodeni grad je dosada posjetilo na hiljade kupača iz svih krajeva BiH. Iako je na sam dan otvaranja padala kiša, brojni kupači nisu propustili priliku da budu prvi koji će zaplivati u novim bazenima.

Svakog dana Aquapark u prosjeku posjeti oko hiljadu kupača, a protekle subote postavljen je i novi rekord posjećenosti sa preko dvije hiljade posjetitelja. Broj kupača ne opada i izgleda da će samo vremenske (ne)prilike određivati trajanje sezone kupanja. Veliki broj plivača "specijalizirao“ za noćno uživanje, pa svake večeri na stotine kupača posjeti bazene kada temperatura vode iznosi 30 stepeni Celzijusa.

Što se tiče dnevnih ulaznica na bazene, odrasli će plaćati 6 KM, djeca od 5 do 14 godina 4 KM, a porodična karta za četiri i više osoba iznosi 16 KM. Zaljubljenici noćnog kupanja također neće ostati uskraćeni za svoj užitak, noćno plivanje do 20 sati do ponoći košta 5 KM.