{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vancouver - najpoželjniji grad za življenje

F
21.2.2011. u 17:35
0
21
Vancouver - najpoželjniji grad za življenje
0
Vancouver - najpoželjniji grad za življenje
Foto: Reuters
Vancouver je, petu godinu zaredom, prema provedenom istraživanju, jedan od najpoželjnijih gradova za življenje.
Australski Melbourne je na drugom mjestu, na trećem glavni grad Austrije Beč, a na četvrtom i petom ponovno dva kanadska grada - Toronto i Calgary.

Prema rezultatima istraživanja, što ga je provela firma The Economist Intelligence Unit, koja se bavi analizom, istraživanjem i konzaltingom, kanadski obalni grad u kojem su 2010. godine održane Zimske olimpijske igre, prvi je među deset najpoželjnijih gradova za življenje u svijetu, a zadovoljio je 98 posto traženih uvjeta - kada je riječ o sigurnosti i općoj stabilnosti življenja, zdravstvenoj pomoći. kulturnoj ponudi, brizi o okolini, obrazovanju i infrastrukturi. Vancouver titulu drži od 2007. godine.

"Gradovi srednje veličine u razvijenim zemljama s relativno niskom gustoćom naseljenosti najčešće imaju odličnu infrastrukturu i kulturnu ponudu te manje problema s onečišćenjem i zločinima", rekao je autor izvještaja Jon Copestake.

Na šestom mjestu je finski Helsinki, na sedmom, osmom i devetom su australski Sydney, Perth i Adelaide te na desetom novozelandski Auckland.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: