|

Vancouver - najpoželjniji grad za življenje

Vancouver - najpoželjniji grad za življenje
0
F
FENA
21.2.2011. u 17:35
21
komentara
0

dijeljenja
Vancouver - najpoželjniji grad za življenje Foto: Reuters
Vancouver je, petu godinu zaredom, prema provedenom istraživanju, jedan od najpoželjnijih gradova za življenje.
Australski Melbourne je na drugom mjestu, na trećem glavni grad Austrije Beč, a na četvrtom i petom ponovno dva kanadska grada - Toronto i Calgary.

Prema rezultatima istraživanja, što ga je provela firma The Economist Intelligence Unit, koja se bavi analizom, istraživanjem i konzaltingom, kanadski obalni grad u kojem su 2010. godine održane Zimske olimpijske igre, prvi je među deset najpoželjnijih gradova za življenje u svijetu, a zadovoljio je 98 posto traženih uvjeta - kada je riječ o sigurnosti i općoj stabilnosti življenja, zdravstvenoj pomoći. kulturnoj ponudi, brizi o okolini, obrazovanju i infrastrukturi. Vancouver titulu drži od 2007. godine.

"Gradovi srednje veličine u razvijenim zemljama s relativno niskom gustoćom naseljenosti najčešće imaju odličnu infrastrukturu i kulturnu ponudu te manje problema s onečišćenjem i zločinima", rekao je autor izvještaja Jon Copestake.

Na šestom mjestu je finski Helsinki, na sedmom, osmom i devetom su australski Sydney, Perth i Adelaide te na desetom novozelandski Auckland.
Prijavi grešku


Komentari (21)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...