Putovanja
0

"Ulica nije kanta za smeće" poručeno je građanima Beča

FENA
"Ulica nije kanta za smeće", s ovim sloganom na četiri velike infotable na bečkim saobraćajnicama za uključivanje I isključivanje vozila u saobraćaj bečki odjel magistrata za odlaganje smeća i čišćenje ulica - MA 48 podsjeća na čistoću.

"Svako se u Beču mora pridržavati pravila čistoće i po našim top- zahtjevima nema više izgovora", rekla je gradska vijećnica za okoliš Ulli Sima.

Bez obzira da li se radi o iz automobila izbaćenoj ambalaži, plastičnim flašama i opušcima ili na ulicu odloženom otpadu prekršaji protiv pravila o čistoći će od Waste Watcher-a biti podignute.

Na deset lokacija na četiri table dimenzija (70x70 cm) postavljen je uočljiv slogan, "Ulica nije kanta za smeće“.

Akcija je značajan korak u borbi protiv bacanja cigareta.

Studija bečkog univerziteta za privredu po zahtjevu MA 48 je pokazao da se u Beču godišnje tačno 868 miliona opušaka s ukupnom težinom od više od 300 tona baci na zemlju.

Bečki odjel magistrata MA 48 se uvijek trudi da servis unaprijedi kao i informacije o mogućnostima odlaganja smeća. Također se mogu dobiti sve informacije prakično online na ww.wien.gv.at/stadtplan/. Čak i na Facebook-u se mogu pronaći aktuelne kampanje, fotografije, video zapisi, akcije, izložbe, takmičenja, apsurdnosti o odlaganju smeća, saopćeno je u četvrtak iz Compressa Sarajevo.