Putovanja
0

Ukleti hoteli širom svijeta

Sarajevo-x.com
Jeste li ikada čuli za duhove koji sviraju isti, jezivi ton na klaviru cijelu noć? Ili možda za one koji hvataju za stražnjicu neočekivane goste? Ako vas zanima malo paranormalnih aktivnosti, rezervišite sobu u nekom od sljedećih hotela. Cijelu listu možete naći na AskMen.com.

Dragsholm Slot- Hotel Sealand, Danska

Postoje tri duha koji borave u ovom hotelu: bivša sluškinja koja dolazi da provjeri je li sve pod kontrolom, kćerka bivšeg vlasnika koja je tragično preminula, ali i dalje luta hodnicima noću i zatvorenik koji je tu bio zarobljen.

Najstrašniji dio: Dvorište u kome bivši zatvorenik Earl of Bothwell jaše svog konja i kočiju svake noći.

Langham Hilton London, Engleska

Za nesumnjičave posjetioce ovaj hotel je kao i svi drugi u Londonu. Ali mnogima koji su tu proveli noć, Langham je jedna od najukletijih građevina u Engleskoj. Legenda kaže da je novinar BBC-a jednom odsjeo ovdje i probudila ga je fluorescentna lopta u njegovoj sobi. Ta lopta se navodno pretvorila u jednog gospodina. Ovaj duh je sezonski, tako da ga možete susresti najčešće u oktobru.

Najstrašniji dio: Podrum u kome se, kako tvrde, zauvijek naselio duh Napoleona III.

Ballygally Castle Hotel Ballygally, Sjeverna Irska

Priča se da je Lady Shaw trčala kroz zamak kako bi pobjegla svom mužu te je iskočila kroz prozor i poginula. Smatra se da nije bila spremna da napusti zgradu na taj način, te i danas tumara uokolo. I jedan drugi duh, nazvan Madame Nixon, smatra ovaj zamak svojim domom. Gosti znaju da je u blizini po zvuku njene haljine koja se vuče po podu dok hoda.

Najstrašniji dio: Svim gostinjskim sobama se šeću duhovi. Lady Shaw voli da zadirkuje goste kucajući im na vrata, nakon čega pobjegne.

Story Inn Story, Indiana, SAD

Duhovi Storyja rade drukčije stvari od uobičajenog proganjanja. Oni se skitaju hodnicima kao i drugi, ali ovi imaju stav: Jedan duh je viđen kako sređuje nokte, a drugi je uhvatio gosta za stražnjicu jedne romantične večeri.

Najstrašniji dio: Plava soba za dame, nazvana po plavom svjetlu uz krevet koje kad upalite, duh se pojavi.

The Fairmont Algonquin Resort New Brunswick, Kanada

Ovo nije obično odmaralište pored mora. Renovirano je 1900.-ih godina nakon što ga je prethodno uništila vatra. Fairmont ima šaroliku historiju. Legenda kaže da je jedna žena umrla od slomljenog srca u ovom hotelu nakon što ju je zaručnik ostavio kraj oltara. Zato nikad nije napustila Fairmont i gosti hotela su je viđali kako tumara sobama u vjenčanici.

Najstrašniji dio: U blizini lifta gdje su gosti pričali kako ih je dočekivao stariji recepcionar, a hotel ustvari nema recepcionara koji bi odgovarao tom opisu.