Za odmor duše i tijela
22

U Švedskoj otvoren luksuzni plutajući spa hotel

S.H.P.
Foto: ArcticBath
Foto: ArcticBath
Od uživanja u ljetnom kupanju do uživanja u sjevernom svjetlu zimi u plutajućem hotelu ArcticBath doživjet ćete jedno od najboljih životnih iskustava.

Ova jedinstvena hotelska atrakcija na rijeci Lule smještena je nizvodno od mostova Bodträskfors.

Ideja za otvaranje ovakvog hotela javila se 2010. godine. Arhitekta Bertil Hagström i Johan Kauppi dizajnirali su plutajuću, kružnu zgradu ArcticBatha 2013. godine.

Smješteno južno od arktičkog kruga, ovo prirodno lječilište podsjeća na važnost šuma za razvoj čitave zemlje. Arhitektura se neprimjetno integrira u okolnu prirodu. Rijeka Lule i njene pritoke dugo su služile kao rute za prijevoz drva.

Upravo izgradnja ove kružne glavne zgrade, koja pluta rijekom Lule, imitira stabla koja su se zaglavila u brzacima.

Svaka soba ArcticBatha je dizajnirana uz visok nivo udobnosti i luksuza. Uprkos tome zadržala je svoj cjelokupni wellness fokus.

Dvokrevetne hotelske sobe veličine su 24 kvadratna metra i povezane su plovnom stazom i obalom. Sadrže bračni krevet, kupatilo, klimu, minibar, spa bar, Wi-Fi, podnu peć i peć na pelet.

Drvena paluba od 57,5 kvadratnih metara idealno je mjesto za meditaciju, sunčanje ljeti ili gledanje sjevernog svjetla. Kabina ljeti slobodno pluta, a zimi je zamrznuta na rijeci Lule.

Ovaj hotel je pet friendly. Osoblje ovog hotela preporučuje spa s različitim saunama, hladnu kupku i spa rituale koji su uključeni u cijenu.