Putovanja
23

U ovim gradovima ćete doživjeti nezaboravan provod

Klix.ba
Ibiza
Ibiza
Svaki kutak svijeta ima svoje specifičnosti, prednosti i mane. Dok se jedni hvale bogatom historijom, drugi se diče modernom arhitekturom. Sve to je manje-više privlačno turistima, no ono što većini ostaje u sjećanju je koliko su se u nekom mjestu zabavili.

Business Insider je, stoga, napravio listu gradova u kojima je zabava najbolja.

Barcelona obiluje prekrasnim plažama i bogatim noćnim sadržajem. Zato i ne čudi da je ovaj grad glavno stjecište partijanera iz cijelog svijeta. Većina njih dane provodi na plažama, a noći u lokalima koji se ne zatvaraju do ranih jutarnjih sati.

U Berlinu svako ima svoju verziju zabave i svaka je nezaboravna. "Bez obzira koliko rano dođete u grad, čut ćete muziku koja odjekuje, a samo što se okrenete, shvatit ćete da je 8 sati ujutro. To je Berlin!", piše Business Insider.

Do glavnog grada Rumunije lako je stići iz svih krajeva Evrope. Osim što se može pohvaliti fenomenalnom arhitekturom i mnoštvom muzeja, Bukurešt je pravi raj za partijanere. Najpoznatiji kvart za nezaboravan provod je naselje Lipscani. U srednjem vijeku je ovo bilo glavno trgovište, a danas se razvija u stilu Los Angelesa.

Kada kažete Irska, prvo što vam padne na pamet je whiskey i pivo, a koliko vrsta ovog pića ima postat će vam jasno čim izađete na ulice Dublina. Pubovi i barovi su prepuni od jutra do mraka, a zabava je na vrhuncu za vrijeme nacionalnog praznika - Dan svetog Patricka.

Business Insider preporučuje da upravo u ovom gradu proslavite ovaj praznik jer je zabava nezaboravna.

Goa u Indiji je san svih partijanera. Dan u ovom rajskom mjestu, kako ga nazivaju, počinje uživanjem na plaži sa zlatnim pijeskom, kokosovim palmama i voćnim koktelima, a završava sa plesom, DJ-evima i cjelonoćnim zabavama.

Ibiza je sinonim razuzdanih zabava koje traju danima. Na Ibizi se ne izlazi u jedan, već u više klubova tokom noći, stoga pripremite se da platite cijenu za tom. Osim zabave, boravak će nezaboravnim učiniti prirodne ljepote i gastronomska ponuda.

Mihnen i njegov Oktoberfest, tokom kojeg se popije na desetine hiljada litara piva,itekako zaslužuju da se nađu na ovoj listi. Za 16 dana festivala u grad se slije više od šest miliona ljudi iz cijelog svijeta. Pivo, hrana, muškarci u kožnim šorcevima i žene u pripijenim haljinama dovoljni su za ludi provod.

Možda ćete se iznenaditi što se na listi našao i grad Chisinau u Moldaviji, no prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije, Moldavci su nacija koja najviše pije, a gdje je piće tu je i zabava.

Ukoliko se nađete u blizini, svratite do Chisinaua i probajte neki od njihovih likera.