Šarolika zabava
8

U Banjoj Luci se za novogodišnje praznike traži krevet više

Piše: M. N.
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Bogat program tokom mjeseca decembra u okviru Zimzograda, kao i novine u novogodišnjim aktivnostima, doprinijeli su da Banja Luka, pored Sarajeva, bude jedna od glavnih destinacija za doček Nove godine.

Prema rezervacijama na Booking.com, 94 posto smještajnih kapaciteta u Banjoj Luci je rezervisano i gotovo je nemoguće naći slobodan krevet, što su nam potvrdili i u Turističkoj organizaciji Banje Luke.

Prvi put ove godine grad na Vrbasu ima trodnevno slavlje sa zvučnim imenima te manifestaciju nazvanu "Zimska čarolija", koja je prvenstveno namijenjena najmlađima, ali ima i mnoštvo sadržaja za odrasle.

"Kapaciteti su nam bili popunjeni i prošle godine. Mi imamo 1.900 registrovanih kreveta i blizu 1.200 neregistrovanih, ali dosta ljudi spava i u okolnim mjestima, a budu u Banjoj Luci za doček Nove godine. To je sve značajno za turizam u Banjoj Luci", kazao nam je Mladen Šukalo iz Turističke organizacije BL.

U okviru "Zimske čarolije" koja traje do 15. januara organizovan je sajam rukotvorina, BLink 3D show, muzičko-zabavni show i animatori. Sve se održava na dvije lokacije - ispred Muzeja savremene umjetnosti i Narodnog pozorišta. Tu je i trodnevni program na Trgu Krajine od 30. decembra 2017. do 1. januara 2018. godine kada nastupaju Ivana Peters, Sergej Četković, Lexington, Lukijan Ivanović, Nikola Rokvić, Dženan Lonačervić i Toni Cetinski.

"Ugostitelji nude različite sadržaje i nastupaju popularni pjevači. U studentskom kampusu organizovan je Fresh Wave Winter Party gdje će nastupati domaći i strani DJ-evi. U većini objekata su dvodnevne zabave", dodao je Šukalo.

Gradska uprava Banje Luke saopćila je kako će zbog novogodišnjih manifestacija biti obustavljen saobraćaj od 11 sati 29. decembra 2017. godine do 11 sati 2. januara 2018. u ulici Kralja Petra I Karađorđevića, na dijelu od pošte do ulice Marije Bursać.