Putovanja
0

Twitter hotel na Majorki: Ljetovanje s društvenim mrežama

Klix.ba
Turistima koji se na ljetovanju žele odmaći od kopna, telefona i tehnologije uopšte dobro dođe predah. Međutim ako ste ovisnik o Twitteru, ovaj hotel je pravo mjesto za vas.

Prvi Twitter hotel otvoren je na Majorki. Zove se Sol Wave House i omogućava vam da se poslužite snagom društvenih mreža kako biste unaprijedili ukupni doživljaj na odmoru.

Otvoren je prije godinu, a svojim gostima omogućava interakciju u krugu hotela. Zahvaljujući posebnoj aplikaciji, prikopčani na hotelski wi-fi, možete dijeliti fotografije, slati privatne poruke drugim gostima, vidjeti ko je sve online, gdje su smješteni u krugu hotela, čak im slati i virtuelne poljupce.

Direktor odjela za društvene mreže, Marco Fanton, izjavio je za Time kako je ovo zabavan način proširenja turističke prakse na odmorima, jer oni ionako koriste Facebook, Twitter i Instagram.

Hotel služi i Twitterom inspirisan koktel, a tu je i privatni Twitter Party Suite za najviše četiri gosta. Gosti od posluge mogu zahtijevati da im napune minibar i to objavom poruke s hashtagom #FillMyFridge. Piće i hranu mogu poslati drugim gostima u sobu ili pored bazena tvitajući @SolWaveHouse.