{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Tri bh. alpinista u osvajanju Mount Everesta

F
24.5.2009. u 13:35
0
7
Tri bh. alpinista u osvajanju Mount Everesta
0
Tri bh. alpinista u osvajanju Mount Everesta
Svi članovi međunarodne ekspedicije, njih 18, u nedjelju su se nalazili u logoru ABC na 6.400 metara nadmorske visine, javila je učesnica međunarodne ekspedicije na Mount Everest iz Slovenije Simona Pogač. U ekspediciji sudjeluju i bh. alpinisti.
"Nažalost, broj nestalih koji su ove godine krenuli da osvoje 'vrh svijeta' na 8.848 nadmorske visine se povećava. Dragan Jaćimović, vođa ekspedicije proučava vremenske prilike kako bismo odabrali pravi trenutak za uspon na vrh", rekla je Pogač.

Na početku ekspedicije bilo je 19 učesnika iz Crne Gore, Slovenije, Italije, Hrvatske, Srbije i BiH (Zehrudin Isaković, Miralem Husanović i Naim Logić), ali samo će ih 17 ići prema vrhu. Vođa ekspedicije ne ide jer je potrebno da obavještava članove o vremenskim prilikama.

Dragan Jovović iz Srbije također ne ide na vrh jer je još krajem aprila povrijedio podlakticu pri silasku u ABC te se vratio kući.

"Ove godine Mount Everest nije pokazao prijateljsko lice na sjevernoj strani. Vjerujemo da ga čuva za nas", kazala je Pogač, uz srdačne pozdrave učesnika ekspedicije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: