{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Tokio je grad snova koji morate posjetiti

Piše: S.H.P./Klix.ba
1.10.2018. u 17:47
99
69
Tokio je grad snova koji morate posjetiti
99
 
Glavni grad Zemlje izlazećeg sunca - Tokio očarava svojom futurističkom arhitekturom, nevjerovatnom kulinarskom scenom i vrhunskim prodavnicama.
Ovaj grad s populacijom od 35 miliona stanovnika osnovan je u 12. vijeku pod imenom Edo, a riječ Tokio doslovno znači "istočni grad", i jedan je od najmnogoljudnijih gradova na svijetu.

Tokio je centralno mjesto japanske politike, ekonomije, kulture i obrazovanja, a ujedno je i poslovni i finansijski centar istočnog dijela Azije.

Ovaj grad obiluje znamenitostima koje, ukoliko već idete u Japan, morate posjetiti.
Ueno je četvrt u kojem se nalazi najveći park u gradu, u kojem ima hiljadu trešnjinih stabala. U ovoj četvrti možete posjetiti i nekoliko muzeja Tokyo National Museum, National Museum of Western Art i Tokyo Metropolitan Art Museum, kao i zoološki vrt.

Ginza je četvrt grada s najviše prodavnica, restorana i noćnih klubova. Svaka robna marka koja nešto znači na svijetu ima svoj prostor upravo u Ginzi. Nekada se u tom mjestu nalazila kovnica srebrenjaka, po čemu je cijeli kraj dobio ime. Ginza je poznata i po najskupljem zemljištu na svijetu gdje kvadratni metar građevinskog zemljišta često prelazi cijenu od 100.000 američkih dolara.

U četvrti Marounouchi nalazi se spektakularna Carska palata. Mjesto je raznih blještavih zgrada, a na putu do Carske palate možete uživati i u mnoštvu štandova idealnih za turiste koji žele vidjeti dio prošlosti Japana.Asakusa je vjerovatno jedini dio Tokija u kojem zaista možete osjetiti pravu atmosferu tradicionalnog Japana. Tu se nalazi jedan od najljepših hramova u gradu, a okružuje ga mnoštvo uskih uličica s mnoštvom malih trgovina i restorana. Na ulicma koje vode prema hramu možete kupiti tradicionalnu japansku odjeću, štapiće te razne slatkiše.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: