{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Tobogan, vrtovi i kino: Sa ovog aerodroma ne biste htjeli odletjeti

23.3.2015. u 21:56
30
14
Tobogan, vrtovi i kino: Sa ovog aerodroma ne biste htjeli odletjeti
30
Aerodrom Changi u Singapuru proglašen je najboljim svjetskim aerodromom za 2015. godinu.
Ovo je čak treći put da Changi uzima laskavu titulu koju dodjeljuje Skytrax, a riječ je o najprestižnijoj nagradi koju jedan aerodrom može da dobije, piše Business Insider.

Skytrax, organizacija za ocjenjivanje i recenziju ponuda svjetskih aerodroma, godišnje pregleda više od 400 aerodroma i njihove servise, restorane, sigurnost, kontrolu i zabavu koju nude onima koji čekaju.

Nije iznenađenje što Changi opet zauzima prvo mjesto, a razlozi se kriju u prostranim terminalima, zelenim zidovima sa oko 20 vrsta biljaka, hotelima, kupatilima, kino salama pa čak i toboganima visokim poput četverospratnice.

Dok je korištenje bazena oko 12 eura, opuštanje uz film kako bi ubili vrijeme prije leta uopće neće biti naplaćeno. Tu je i hotel za one koji žele odspavati, a jedna soba košta oko 70 eura.

Za razliku od drugih aerodroma, čelništvo Changija svoje putnike želi vidjeti ispred zgrada, u vrtovima koji su sačinjeni od cvjetova suncokreta, a vrtove neće moći zaobići ni oni koji odluče ostati unutra.

Putnici mogu učestvovati u poboljšanju ponude, a prije svega tu je elektronski ocjenjivač urednosti toaleta sa slikom čistačice koja je zadužena da vaše iskustvo bude što ugodnije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: