{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Survivor edukativni kamp u Lukomiru

F
10.3.2016. u 16:01
230
22
Survivor edukativni kamp u Lukomiru
230
Autentično bosansko selo na Bjelašnici Lukomir ovih dana je mjesto održavanja prvog "survivor edukativnog kampa", saopćili su organizatori.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Dvadeset mladih iz Engleske, Južne Afrike, Sjedinjenih Država i BiH, predvođeni iskusnim trenerima za preživljavanje u prirodi i avanturističke aktivnosti prolaze četverodnevni kurs. Cilj kampa je edukacija o pružanju prve pomoći i uvježbavanje orjentacije u prirodi kroz teoretske i praktične vježbe.

Koncept kampa se bazirao prvi dan na planinarskoj turi Umoljani - Studeni potok - Lukomir, da bi se tokom boravka u Lukomiru učesnici upoznali sa pokaznim vježbama preživljavanja, orjentiringom i kulturnom baštinom kultunog krajolika Lukomira.

Mlade učesnike ugostili su u selu, u novoobnovljenom planinskom domu, konjički domaćini, agencija Visit Konjic.

Tokom boravka i kampa preživljavanja uz tradicionalnu hranu, učesnici i treneri imali su priliku uživati u bogatoj bosanskoj gastronomskoj ponudi. Završetak kampa je planiran tako da učesnici uz korištenje specijalne planinarske opreme za kretanje u dubokom snijegu (krplje i štapovi) odrade turu na dionici Lukomir - Crveni klanac - Umoljani.

Organizatori ovog kampa su THINK global school, organizacija koja provodi visegodisnje edukativne programe sa studentima iz cijelog svijeta. Ova putujuća američka škola odlučila se za kamp preživljavanja u BiH u saradnji sa agencijom Visit Konjic, udruženjem Avantur i Hotelom Bjelašnica.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: