Imaju drugačiji pristup
9

Stjuardesa otkrila kako "kažnjavaju" putnike koji ne žele zamijeniti mjesta s djecom

L. R.
© Shutterstock
© Shutterstock
Stjuardesa Mitra Amirzadeh iz Orlanda otkrila je kako postupaju s putnicima koji svoja mjesta u avionu ne žele zamijeniti s djecom.
Naime, na društvenim mrežama često se potiče tema o tome da li bi se ljudi trebali mijenjati za mjesta u avionu. Međutim, prema bontonu, svako bi trebao ostati na mjestu kojeg je prvobitno rezervisao.

No, stjuardesa Mitra Amirzadeh je za medije navela da se zamjene sjedala u avionu događaju u gotovo svim njenim smjenama, gdje to najčešće rade parovi koji su platili odvojena mjesta, a onda traže da sjede zajedno.

"Naredni put kad se naljutite, jer ne dobivate mjesto koje želite, morate se podsjetiti da niste platili to mjesto. Inače biste bili na njemu", navela je stjuardesa.

Međutim, to ne bi niko trebao raditi, osim u slučaju ako se radi o djeci.

"Kada je dijete uključeno, mora se drugačije pristupiti kada niko od putnika ne istupi i ne ponudi svoje mjesto. Onda putniku koji se ne želi zamijeniti s djetetom, kažem: 'OK, znači, ti ćeš paziti na dijete'", objašnjava ona.

Stjuardese na taj način upozoravaju i "kažnjavaju" takve putnike dajući im odgovornost za tuđe dijete. Obično im kažu da će trebati grickalice i igračke kao što su bojanke, jer će se djeca željeti igrati tokom leta.