|

Spakujte se kao pravi profesionalac, brzo i jednostavno

Spakujte se kao pravi profesionalac, brzo i jednostavno
10
Klix.ba
24.4.2019. u 20:50
14
komentara
10

dijeljenja
Spakujte se kao pravi profesionalac, brzo i jednostavno Ilustracija: Shutterstock
Jedina stvar koju ljudi doista mrze kada putuju je pakovanje, bilo da je riječ o putovanju na nekoliko dana, dužem putovanju ili neplaniranom putu.
A ako je ikome život u koferima, to su stjuardese. Upravo one su otkrile koje to stvari nikada ne zaboravljaju i način na koji se učinkovito pakuju. Kažu i kako je način na koji se pakujete značajan pri ukrcavanju.

Koje stvari pakuju

Kelly Kincaid, stjuardesa koja radi u aviokompaniji Jetlagged Comic, uvijek putuje s japankama, bez obzira na to gdje putuje.

"Uvijek ih nosim kada putujem, jer su mi potrebne za hotelsku sobu ili kada se recimo kupam. Kada sam tek počela raditi kao stjuardesa, na jednom putovanju dobila sam gljivice na nogama i od tada su japanke moje saveznice", rekla je Kincaid i dodala kako su veoma lagane i jednostavne za pakovanje, a i ne zauzimaju previše prostora u torbi.

Kao strastveni putnik, stjuardesa Taresha Ferguson nikada ne leti bez hidratantne kreme.

"Kad puno letite, vaša koža postaje više suha nego obično zbog pritiska u kabini i konstantnog mijenjanja klime. Hidratacija je neophodna i njoj se morate posvetiti ukoliko ne želite da vaša koža izgleda starije nego što bi trebalo", rekla je Ferguson i dodala kako joj je neophodan i prijenosni punjač koji uvijek nosi u svom prtljagu.

Stjuardesa Ashley Smith u torbi uvijek nosi četiri stvari koje su joj neophodne: kišobran, malu crnu haljinu, kupaći kostim i kremu za sunčanje. Drugim riječima, ako se desi da završi na destinaciji koju nije planirala, može biti spremna otići na plažu, u noćni izlazak ili biti spremna ako počne padati kiša.

Kako se pakiraju

Ovisno o veličini vašeg prtljaga, pakovanje shvatite kao igranje Tetrisa.

"Na dnu prtljaga uvjek pakujem cipele. Onda odjeću koju smotam da se ne bi izgužvala. Na kraju pakujem torbu s higijenskim potrepštinama i šminkom. Ključ za učinkovito pakiranje je pakiranje samo onoga što vam treba", rekla je Ferguson.

Preporučila je pakiranje odjeće sličnih boja, tako da će vam biti potrebna samo dva para cipela. Kincaid preporučuje da ne nosite odjeću za svaki dan, već savjetuje da neke stvari nosite dva-tri puta.

Osim toga, stjuardese savjetuju da izbjegavate kupovinu crnih putnih torbi, jer ukoliko imate torbu u nekoj boji, mnogo lakše ćete je pronaći među torbama koje je okružuju.
Prijavi grešku


Komentari (14)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...