Trajno markiranje
76

Skakavac Trail i Olimpijski komitet građanima s ljubavlju poklanjaju najljepše sarajevske staze

A. P.
Planinarsko društvo Skakavac okuplja entuzijaste koji vrijednim radom i ljubavlju prema prirodi i sportu treću godinu za redom organizuju međunarodnu utrku Skakavac Trail. Njihov trud, rad i upornost je i ove godine prepoznao je Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine, koji je krovna kuća bh. sporta.

Podrška Olimpijskog komiteta je veoma značajna, kako u finansijskom tako i u organizacionom smislu. Planinarsko društvo Skakavac nastoji svake godine usavršiti organizaciju utrke i dati svoj maksimum, kako bi bili u skladu sa olimpijskim sloganom "Brže, bolje, jače".

U okviru priprema za ovogodišnji Skakavac Trail u toku je postavljanje trajnih markacija.

Amir Bašić, predsjednik PD Skakavac, kazao je: "Kada nešto radite sa ljubavlju, onda tome udahnete život. Skakavac Trail je primjer za to i želimo da to traje vječno. Zbog toga smo zajedno sa našim specijalnim partnerom, Olimpijskim komitetom Bosne i Hercegovine, odlučili svima nama pokloniti staze u ukupnoj dužini većoj od 100 kilometara, koje će se koristiti ne samo za potrebe naše utrke, nego ćemo ih markirati i one će služiti za trčanje, biciklizam, planinarenje...".

Ove godine, Skakavac Trail donosi tri utrke od kojih svaka nosi kvalifikacijske bodove. Budući da je Skakavac Trail pri kraju trkačke sezone, te da je omiljen među trkačima, u sklopu njega će se održati i 1. Prvenstvo BiH u brdskom trčanju. Uz sve to, PD Skakavac u sklopu ovog događaja organizuje prvu Canicross utrku (utrka u kojoj učestvuju vlasnici sa svojim psima) i koja već sada ima veliki broj ineteresanata.

Prijave za utrku Skakavac Trail traju do 15.09.2019. godine, a moguće su putem web stranice.

Sigurni smo da će na ovim stazama u narednim godinama odrasti nove generacije šampiona, poručuju iz PD SKakavac