{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Saudijska Arabija: Otvoren hotel namijenjen ženama

S
19.3.2008. u 12:54
0
0
Saudijska Arabija: Otvoren hotel namijenjen ženama
0
Saudijska Arabija: Otvoren hotel namijenjen ženama
U Rijadu, u izrazito konzervativnoj Saudijskoj Arabiji, otvoren je hotel koji je u cijelosti namijenjen ženama i prvi je takav hotel uopće na Bliskom istoku.
U Saudijskoj Arabiji u kojoj su dva najveća svjetska islamska svetišta, Meka i Medina, vrijede načela vehabizma, strogog tumačenja islama koji na temelju šerijata nameće potpunu odvojenost spolova.

Hotel s 26 soba nudi budućim gošćama 150 vrsta kupki i vrhunsku kuhinju. Princeza Madawi Bint Mohammad ben Abdallah koja predsjeda upravnim odborom hotela kaže da je njegovo otvorenje velik korak naprijed za Saudijke.

U Saudijskoj Arabiji žene se ne smiju pojavljivati u društvu muškaraca ako nisu s njime u bliskom srodstvu, ne mogu putovati bez dopuštenja supruga ili nekog drugog muškarca iz obitelji, ne smiju same jesti u restoranu i voziti automobil, a u javnosti se ne smiju pojaviti nepokrivene.

U prosincu je elitni hotel Rosewood Corniche u Džedi, saudijskom gradu na Crvenom moru, objavio odluku da će jedan cijeli kat namijeniti isključivo ženama.

Kako biti ljubazan

19.03.2008. u 18:00
Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: