{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sarajevo među 10 gradova u koje Britanci najrjeđe putuju

S
31.3.2010. u 13:25
0
37
Sarajevo među 10 gradova u koje Britanci najrjeđe putuju
0
Sarajevo među 10 gradova u koje Britanci najrjeđe putuju
Sarajevo
Sarajevo je peti evropski grad na listi od deset u koje Britanci najrjeđe dolaze, pokazalo je istraživanje web portala Skyscanner. I drugi gradovi bivše Jugoslavije, poput Podgorice, Zagreba i Beograda, nalaze se na ovoj listi najnepopularnijih.
Portal Skycanner je otkrio deset gradova u Evropi u koje Britanci najmanje vole putovati, te doživjeti i upoznati njihovu kulturu, navodeći kako su britanski turisti već zasićeni određenim evropskim zemljama, poput Španije. Stoga im nudi alternativu.

Na broju jedan liste gradova gdje Britanci najmanje odlaze je Chisinau u Moldaviji, jedan je od najjeftinijih evropskih gradova.

Minsk u Bjelorusiji je na drugom mjestu. Poznat je po ljubaznim mještanima, čistim ulicama i parkovima sa puno zelenila.

Luksemburg, glavni grad istoimene male države, zauzeo je treće mjesto, dok Skoplje, glavni grad Makedonije, zauzima četvrto mjesto.

Sarajevo je peti grad u Evropi koji Britanci najmanje obilaze. Drugi gradovi bivše Jugoslavije na ovoj listi također visoko kotiraju. Podgorica je tako na šestom mjestu, prati je ukrajinski Kiev je na sedmom, Zagreb na osmom, dok je Beograd na devetom mjestu.

Posljednji i najmanje popularan grad među Britancima je estonski Tallin.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: