Ništa bolje
103

Samo jednom se živi: Zašto sebi trebate pokloniti putovanje za rođendan

DP
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Ovaj poseban datum možete proslaviti na razne načine, ali samo vam jedan može učiniti život boljim i nezaboravnim.

Rođendan nam dolazi samo jednom godišnje i naš je zadatak proslaviti ga najbolje što možemo, piše Bright Side. Sudeći prema istraživanjima, putovanja nas čine sretnijima. Tako da su ona, iz više razloga, najbolji način na koji možete proslaviti svoj rođendan.

Putovanja su prilika da pobjegnete od rutine i otkrijete nova mjesta

Ovo je savršena prilika da pobjegnete od posla i učenja i istražite potpuno nova mjesta i ono što ona nude. Nikad se ne zna, možda vam se destinacija na koju odete toliko svidi da se nakon svega preselite u nju.

Upoznajte nove ljude

Ne postoji bolji način da proširite krug svojih prijatelja od putovanja. Ispunite svoj dan raznim aktivnostima, upoznajte nove ljude iz raznih dijelova svijeta i socijalizirajte se. I, ako ste sami i imate dovoljno sreće, možda upoznate nekog posebnog na putu do plaže.

Osjećat ćete se svježe, kao da sve počinjete ispočetka

Uzimanje odmora od svoje svakodnevne rutine jest ono što svako želi na svoj rođendan. Od kasnih, noćnih zabava do ekstremnih sportova i probanja tradicionalne hrane mjesta u kojem se nalazite, moći ćete isprobati gotovo sve. Niste na poslu i imate više od samo jedne večeri za slavlje, imate sve te dane i noći na vašem putovanju.

To je vaš dan, sve što kažete se uvažava

Svima je dobro poznato jedno rođendansko pravilo: sve što slavljenik ili slavljenica kaže, uvažava se. Zamislite tek kada se to pravilo primijeni na cijelo putovanje. Ako putujete sami, možete birati gdje ćete ići, što biste htjeli vidjeti, gdje ćete jesti, a ako imate društvo, također možete odlučiti što ćete raditi, a da vam se nitko ne suprotstavi. To je vaš rođendan.

Zaslužujete razmisliti sebe, to je vaš dan

Doslovno slavite sebe, dan vašeg rođenja, dan kada ste došli na ovaj svijet. Više nego bilo kojeg drugog dana, tada zaslužujete misliti na sebe i fokusirate se malo više na svoje želje i potrebe. Kada smo bili djeca, naši su se roditelji fokusirali da nas razmaze i da nam prirede rođendanska iznenađenja, a sada je došao red da to napravimo sami.

Da, postajete sve stariji, ali to maksimalno iskoristite

Budimo iskreni, svi se osjećaju malo izmoreno na dan svog rođendana zbog toga što postaju stariji. Međutim, ako se malo maknete od početka ove nove godine svog života i nađete se na potpuno drugom mjestu, s novim ljudima i novim avanturama, to će biti manje depresivno i nećete se morati brinuti oko broja svjećica na rođendanskoj torti.

Doživjet ćete iskustva koja će vas učiniti jačim

Još jedna savršena stvar koju možete napraviti jest lista rođendanskih putovanja. Na listu stavite sva mjesta koja sanjate posjetiti i sva iskustva koja želite doživjeti. Ako nikada niste probali nešto poput skoka iz padobrana, a željeli biste se suočiti sa svojim strahovima, ovo je najbolje vrijeme da to napravite. Postavite rođendanski cilj i ostvarite ga na ovaj poseban dan.

Možete izabrati jednu osobu s kojom biste željeli provesti rođendan i ni s kim više

Ako ste pronašli ljubav svog života, ne postoji bolji način da proslavite i svoju ljubav i vaš rođendan, nego što je posebno putovanje samo za vas dvoje. Daleko od gužve i rutine zbližit ćete se i doživjeti brojne avanture zajedno.

Proslavite kao domaće stanovništvo

Posjeta novom mjestu znači učenje o kulturi, životu, hrani i svemu ostalom što ta destinacija može ponuditi. Možete pokušati proslaviti na način na koji to rade stanovnici mjesta u kojem se nalazite. Istražite ili upoznajte ljude iz tog područja i provedite neko vrijeme s njima kako biste osjetili pravu vibraciju mjesta.

Budući da je vaš rođendan, možda ćete dobiti posebne popuste i besplatne stvarčice u trgovinama i restoranima

Još jedan jednostavan razlog iz kojeg trebate putovati na vaš rođendan jest što je to savršeno vrijeme za kupovinu. Mnoge trgovine daju posebne rođendanske popuste. Čak će i restorani i hoteli nekada ponuditi posebne popuste i besplatne obroke za vaš poseban dan. Pitajte i možda vam se isplati.

To je savršen poklon koji možete pokloniti sebi

Moto “samo jednom se živi” nije postao popularan bez razloga. Odmor za pamćenje najbolji je poklon koji možete pokloniti sebi. Najbolje stvari u životu jesu naše uspomene tako da je putovanje na potpuno novu destinaciju, bilo da idete sami ili u društvu, poklon koji ćete čuvati do kraja života.