Nevjerovatni prizori
214

Sabah Ski na Bjelašnici: Jedinstveni doživljaj jutarnjeg spusta uz bajkoviti izlazak sunca

N. O.
Sabah Ski na Bjelašnici (Foto: Bekir Salić/Klix.ba)
Sabah ski na Bjelašnici (Foto: Bekir Salić/Klix.ba)
Sabah Ski je jedinstveni događaj ranojutarnjeg skijanja na bh. olimpijskoj ljepotici Bjelašnici, a fotografije spusta s vrha planine uz prve zrake sunca bilježe nevjerovatne prizore koji su ovog jutra dočekali skijaše.

Sabah Ski predstavlja događaj skijanja i posmatranja prvih zraka jutarnje sunčeve svjetlosti na vrhu planine, nakon čega slijedi spust niz olimpijsku stazu iz 1984. godine.

Početna tačka ovog zanimljivog događaja je na vrhu planine Bjelašnice, pored izlazne tačke šestosjeda.

Fotografije Bekira Salića pokazuju nevjerovatne prizore izlaska sunca na bh. olimpijskoj ljepotici.

Kako su na zvaničnoj Instagram stranici Olimpijskog centra Bjelašnica naglasili, ideja za Sabah Ski nastala je upravo na ovoj planini.

Na ovoj društvenoj mreži organizatori su Sabah Ski označili kao "događaj sezone".

Skijaši i skijašice okupili su se oko 5:30 sati na međustanici na Bjelašnici, a njihova jutarnja avantura trajala je od 6 do 8:30 sati.

Jutarnja temperatura na Bjelašnici spustila se i do -14 stepeni prema informacijama koje su skijaši podijelili na društvenim mrežama, ali ih to nije spriječilo da uživaju u nevjerovatnim prizorima.

Organizator ovog jedinstvenog događaja je preduzeće ZOI'84 i Restoran i pansion Staza Bjelašnica, a upravo skijanjem uz izlazak sunca zatvorena je prošlogodišnja skijaška sezona na ovoj planini.