Duga 190 metara
18

Ritz-Carltonova luksuzna superjahta konačano zaplovila, prima 298 putnika

D. B.
Prva od tri planirane luksuzne superjahte iz kolekcije Ritz-Carlton Yacht Collection, koja je u vlasništvu poznatog lanca hotela, krenula je na svoje prvo krstarenje.

Jahta je trebala zaploviti još prije tri i po godine, no tek sada je krenula prvo putovanje. Isplovila je iz Barcelone u Španiji 15. oktobra te tako krenula na sedmodnevno krstarenje koje će biti završeno u Nici u Francuskoj.

Ova jahta je duga 190 metara te može primiti 298 putnika. Posjeduje 149 kabine s privatnom terasom, kao i prozore od poda do stropa. Putnici mogu uživati u bazenu, raznim vinima, Ritz-Carlton Spa uslugama te zabavi koju nudi noćni klub.

Na putovanjima Mediteranom krstarenje košta 6.400 dolara, dok je za krstarenje Karibima potrebno izdvojiti 5.100 dolara po osobi. Kada je riječ o smještaju, moguće je birati između standardnih kabina, dvospratnih apartmana i prostranog apartmana s privatnim jacuzzijem.

Usluga na superjahti je vrhunska, a osigurani su i zabavni programi za djecu.

Jahta pod nazivom Evrima, što na grčkom jeziku znači "otkriće", plovit će Mediteranom i Karibima, a posjećivat će lokacije u Centralnoj i Južnoj Americi. Krstarenja će trajati od sedam do deset dana.

Još dvije jahte su u fazi konstrukcije, a to su Ilma i Luminara. One se grade u brodogradilištu Chantiers de l'Atlantique u Saint-Nazaireu u Francuskoj.

Sve tri jahte će se moći privatno iznajmiti, a cijena takvog aranžmana nije otkrivena.

Kašnjenje superjahti je rezultat problema u lancu dobavljača, kao i situacije koju je izazvala pandemija koronavirusa.

Ranije je lanac Four Seasons najavio izgradnju superjahte duge 207 metara s 14 paluba i 95 apartmana, a ona bi trebala biti spremna do 2025. godine.