Hong Kong
0

VIDEO / Ritz-Carlton, najviši hotel na svijetu, otvorio vrata

Sarajevo-x.com
Foto: AFP
Foto: AFP
Lanac luksuznih hotela Ritz-Carlton otvorio je danas u Hong Kongu najviši hotel na svijetu sa 118 spratova. Hotel je smješten u najvišoj zgradi, 490 metara visokom Međunarodnom trgovinskom centru i iz njega sa pruža nevjerovatan pogled na grad i na slavnu luku Victoria.

Iznad haotično užurbanih ulica grada smještenog na jugu Kine izdiže se luksuzni hotel, koji je nako tri godine ponovo otvoren, ali ovoga puta s titulom najvišeg hotela na svijetu.

Sa 118. sprata se pruža spektakularan pogled na grad i Južno kinesko more.

"Otvorili smo kultni hotel za čiju izgradnju nam je trebalo 10 godina. Luksuz podižemo na veći nivo, u svakom smislu", kazao je Herve Humler, predsjednik i voditelj radova.

Hotel u Kong Kongu će biti i jedan od najskupljih u Kini. Jedna noć u predsjedničkom apartmanu košta blizu 12.900 američkih dolara, a u jednoj luksuznoj sobi za jednu noć platit ćete 770 dolara.

Vlasnici tvrde da boravak u hotelu vrijedi svakog dolara. Moderno urađena unutrašnjost hotela i savršeni dekor jednostavno mame goste, a glavne boje koje preovladavaju u restoranima, lobbyjima i hodnicima su crna, smeđa i bež.

Posjetitelji mogu uživati u piću u najvišem baru na svijetu ili rekreirati se u bazenu na posljednjem spratu, plivati i gledati TV.

Hotel ima 312 soba i jednu od najvećih plesnih dvorana u Hong Kongu.

No, Ritz-Carlton neće dugo nositi titulu najvišeg hotela na svijetu. Već 2014. godine svoja vrata bi trebao otvoriti J-Hotel na vrhu 600 metara visokog tornja u Šangaju.

"Ljudi se uvijek takmiče, vjerujem da se negdje gradi još viši hotel i od tog u Šangaju", istakao je Humler, prenosi AFP.

Video možete pogledati ovdje.