Komentari (70)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
kako ces ti papka nauciti da ne baca kroz prozor smece ili onog hajvana iz vilsonovog sa dva labradora sto seru po ulici da pokupi svoja govna
@fantom slobode pa kad ne radi niko svoj posao.
Eh cuj gradskih budala da ovu sadasnju strukturu stanovnistva sehera porediti sa Becom.Izutra oko moje zgrade napada vise crnih kesa nego pod sljivom sljiva.Samo cujes u gluha doba kako fijucu pored prozora.Go seljak siso sa brda u seher naucio da baca iza kuce pa misle da moze i ovdje oko zgrade.To se nece ni naredne 2-3 generacije prevaspitati.
Ja zivim u Becu i nije sve tako idealno kako kazu,kerova koji kake po parkovima pisaju po trotoarima na sve strane,iako imaju kese da pokupe ono sto je ker ostavio iza sebe ne rade dosta njih iako je kazna 50 eura,ali mislim da ja stvar mentaliteta balkan i austrija su 1000 godina razlike,ne mozes ti nase ljude naucit da ce platit kaznu ako baci opusak ili limenku na cestu,misle da je zajebancija,dokle je god tako nema kod nas napretka,mislim da sve pocinje od porodice i odgoja paonda dalje
recept iz sarajeva kako zivit sa 360 km platom i 90 km toplim obrokom
Naš premijer Kifla ima rješenje za sve probleme.
Kod nas se ne kaznjava za ozbiljan kriminal, zar da ocekujemo da ce neko nekoga kazniti zbog bacanja smeca??? I opet se moram pitati: majko moja dje mi zivimo!
čist, čistiji, najčistiji.
Čest, čestiji, najčestiji ?
DAV su tajna kriterija za ulazak u EU koji se vide a NIKAD SE BIH NE POSTAVLJA KAO USLOV: 1. Čiste ulice i gradovi 2. Čisti javni toaleti Ovi naši lopovi na vlasti od insdustrije imaju samo onu koja proizvodi laži za EU i MMF upitnike. AL što se tiće gradova i WS nema se šta slagati, NITI MOŽE pa se i ne traži ! ŽIVIMO U CARSTVU LAŽI i nikad se nećemo u EU dok se ne oslobodimo smeća i govana na vlasti !
Devedesetih sam bio u klagenfurtu. U samom gradu sam tražio samo smeće da se osjećam ko u Sarajevu. NI JEDAN JEDINI KOMAD sve do granice Slovenijom, tu se jedna konzerva kotrljala ulicom, sigurno je neko bivši jugović bacio. I SAD BEĆLIJE TREBA EDUKOVATI ??
samo omogućiti narodu da prijavljuje kršenje pripisa (zauzvrat ih nagrađivati iz naplaćene kazne) i onda bi grad bio čist
Oko moje plavo budimo relani. Da narod ima kome prijaviti kršenje propisa ne bi vlast bila u foteljama nego u zatvoru !
Ja kad sam bio u Becu, imao je tako prljavih ulica i to od izmeta zivotinja, pasa i tome slicnog. To je bilo uzasno. To se brzo nauci sa odvajanjem smeca, ali ovdje je i industrija zajebb koja sve pakuje u stotine nekih nepotrebnih ambalaza. Krompir je zapakovan. I sve tako.
prvo prepisite plate i pemzije iz beca ekologija ce doci sama po sebi
neće ekologija doći sama po sebi niti je toliko sporedna koliko ti misliš....
@ola a da se prije te plate nauci posao, skola, obrazovanje,., ja ti ne povecavaop platu ako je nisi zasluzio, a realni d abudemo na balkanu samo lezi hljebovici, 100godina nista niste uradili
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Kod nas bi trebalo uvesti eko policiju i najrigiroznije kazne za sve prestupe, pocevsi od bacanja papirica na trotoar, pa nadalje, a za neprimjereno odlaganje industrijskog otpada - zatvor. Pocevsi od recimo eko policajaca u tandemu koji opremljeni gopro kamerama spartaju ulicama, koji su pozicionirani za vrijeme festivala, preko onih koji vrse inspekcije i rade po dojavi gradjana. Ima fantasticnih koncepata koji super funkcionisu u mnogim gradovima, ne moramo mi izmisljati toplu vodu.
Svaki drugi dan clanak o Becu. Ovo neko mora finansirat, ocigledno :)
Kad bi se seljacima u SA automatski sa mrakom palile lampe Seher bi sijao 10X jace od Las Wegasa