Potpuni luksuz
9

Raskošna jahta koju je Kylie Jenner plaćala 1,1 milion eura sedmično puštena u prodaju

Dž. L.
Foto: Camper & Nicholsons
Foto: Camper & Nicholsons
Raskošna superjahta koja je nekada pripadala optuženom malezijskom bogatašu Jho Lowa, dužine 31 metar, ponovno je puštena u prodaju, ali sada košta 200 miliona dolara.

Luksuzna jahta naziva "Spokoj" opskrbljena je sadržajima kao što su helipad, lift, spa krilo te ogromna kuhinja.

Malezijske i američke vlasti optužile su Lowa za pokretanje međunarodne šeme pranja novca uz koju je prisvojio milijarde dolara iz malezijskog investicionog fonda, poznatog kao 1MDB. On je optužen da svoju neprimjerenu dobit iskoristio za financiranje raskošnog stila života, uključujući kuće u New Yorku i Los Angelesu, privatni avion, kao i ovu superjahtu, piše Mansion Global.

Ovo je drugi put da je jahta puštena u prodaju otkako su je malezijske vlasti oduzele od Lowa. U aprilu je malezijska vlada objavila da je prodala plovilo ugostiteljskom konglomeratu Genting Group za 126 miliona dolara, navodi se u tadašnjem saopćenju za medije.

Od tada, Genting, koja upravlja luksuznim čarterima jahti, iznajmljuje "Spokoj" dobro raspoloženim klijentima za 1,1 milion eura sedmično. Među klijentima se našla i Kylie Jenner koja je na društvenim mrežama objavljivala fotografije sa jahte. Međutim, iz Genting Group nisu se oglasili o prodaji jahte.

Sadašnja cijena jahte navodno iznosi 200 miliona dolara, piše Business Insider. Ova jahta izuzetno je prostrana, ima dovoljno soba za smještaj 26 gostiju te 31 član posade. Interijer sadrži polirane mramorne podove i obloge od hrastovine. U gornjem salonu postavljena je soba s klavirom, trpezarija i potpuno opremljena teretana.

Spa apartman uključuje saunu, hamam, tuševe, mini bazen, sobu za masažu i kozmetički salon. Matični apartman na gornjoj palubi ima dvostruke svlačionice te ured s vlastitom terasom i bazenom.