Mjesto za fotografisanje
1

"Rajske stepenice" iz susjedstva su Instagram atrakcija: Nazivaju ih najljepšim ulazom u more

N. O.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
"Rajske stepenice" s hrvatskog otoka Lošinja nerijetko proglašavaju najljepšim ulazom u more na svijetu, a izuzetno su popularna lokacija za fotografisanje - posebno na Instagramu.

Oni koji ljetuju na otoku Lošinju u susjednoj hrvatskoj pored kristalno čistog mora koje ima najljepše nijanse plave boje u uvali Čikat mogu vidjeti i jedinstven ulaz u more - stepenice koje vode od vile Karoline.

"Rajske stepenice" su omiljena lokacija za fotografisanje posjetitelja Malog Lošinja, a postale su svojevrsna Instagram atrakcija.

Pored toga, vila kojoj pripadaju ima izuzetno zanimljivu historiju, a izgrađena je još 1898. godine. Za nju se vežu razne glasine te priče o ljubavnim sastancima austrougarskog cara Franje Josipa i glumice Karine Schratt.

Pored ove lokacije koja je osvojila Instagram, otok Lošinj je sa svojim arhipelagom od pet naseljenih otoka sam po sebi turistička atrakcija.

Lošinjski otoci obuhvataju 250 kilometara šetnice, a Slobodna Dalmacija prenosi da se smatra kako je i zrak na Lošinju ljekovit, zahvaljujući obilju mediteranskog bilja i posebnoj mikroklimi.

Još jedna upečatljiva karakteristika otoka jeste arhitektura, a dominiraju šarene fasade kućica i ljetnikovaca, kakva je i sama vila s "rajskim stepenicama".