{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Promocija prirodnih i kulturnih ljepota Bosne i Hercegovine u Skandinaviji: U martu čak 15 izložbi

Klix.ba
3.3.2016. u 08:35
199
28
Promocija prirodnih i kulturnih ljepota Bosne i Hercegovine u Skandinaviji: U martu čak 15 izložbi
199
U periodu od 6. do 21. marta 2016. godine u Danskoj, Švedskoj i Norveškoj u narednom će periodu biti održano petnaest izložbi fotografija i prezentacija fotomonografije Bosne i Hercegovine.
Organizatori ovog događaja su ambasade, udruženja i razne organizacije, a jedan od njih, koji će ovom prilikom biti promoter, je i Adis Tanović, zaljubljenik u putovanja, fotografiju i autor brojnih vodiča i putopisnih izdanja o prirodnim ljepotama Bosne i Hercegovine.

On će prvu promociju održati u Randersu (Danska), a naredni dan u gradu Hobro, u Nacionalnom teatru.

Adis Tanović već dugi niz godina radi na Međunarodnom aerodromu Sarajevo u sektoru marketinga. Ovaj ekonomista je veliki zaljubljenik u fotografiju, a zbog prirode posla, u prilici je mnogo putovati. Zajedno sa svojom suprugom Lejlom, po zanimanju arhitekticom, Tanović je autor nekoliko turističkih vodiča, kao i putopisnih knjiga "Vodič kroz Sarajevo" i ''Fotomonografija Bosne i Hercegovine".

"Za 8. mart svim damama u gradu Herning sam pripremio izložbu fotografija 'Prirodno i kulturno blago BiH' i power point prezentaciju fotomonografije Bosne i Hercegovine. Trenutno se u ovim gradovima radi masovna kampanja, putem medija i letaka, kako bi se što veći broj građana došao na promociju", navodi Tanović.

Nakon toga slijede izložbe i prezentacije u Aalboru, Oslu (ambasada BiH), Sarpsborgu, Skövdeu, Nyköpingu, Stockhomu, Växjö, Halmtadu, Mälmeu, Kopenhagenu, Odenseu i Esbjergu.

"Cilj prezentacija, koje će biti održane uglavnom na engleskom jeziku je da promocijom kulturne baštine u gradove gdje dolazimo, donesemo jednu potpuno drugu sliku o Bosni i Hercegovini. Izložbe će biti obogaćene posebno naručenim ramovima koji će za ovu priliku doći iz Frankfurta", navodi Adis Tanović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: