Putovanja
71

Prodaju se vile u "raju na Zemlji", okružene kristalno čistom vodom

Klix.ba
U Indoneziji se na šest otoka ukupne površine 330 hektara gradi Funtasy Island, najveći ekološki kompleks na svijetu, a tamošnje vile se prodaju po prosječnoj cijeni od 404.000 eura.

U prodaji je više od 500 vila koje se prostiru duž arhipelaga Riau, a otvaranje kompleksa očekuje se krajem 2015. godine. Kvadratni metar prostora u nekretninama košta prosječno 4.050 eura, a pažljivo dizajnirane vile su okružene kristalno čistim vodama tako da su u harmoniji sa netaknutom prirodom.

S obzirom da se ovo odmaralište u izgradnji nalazi u blizini Singapura, do njega će se moći stići 20-minutnom vožnjom luksuznom jahtom ili trajektom.

Na Funtasy Islandu vlasnicima bi jedini problem moglo predstavljati svakodnevno druženje s turistima koji će zasigurno dolaziti kako bi se "družili" sa delfinima, istraživali džunglu ili se vozili brodom po lokalitetu kojeg nazivaju "raj na Zemlji". U ponudi će biti i prirodne staze, sportovi na vodi i razne avanture, a djecu i mlade će zabavljati poznati likovi. Neće nedostajati ni prodavnica, restorana i zabave na svakom koraku.

Očekuje se da otoke godišnje posjeti milion turista, a broj kuća bi trebao porasti na 1.200. Uprkos gradnji, navode da će 70 posto otoka ostati sačuvano.

"Iako je gradnja tek počela, ovo je već impresivno mjesto", kazao je direktor kompanije koja gradi kompleks, Michael Yong, a prospekti koji dočaravaju budući izgled odmarališta to odlično ilustruju.